Σε οριακό σημείο φαίνεται πως βρίσκεται η κατάσταση στις ΗΠΑ, έπειτα από τον θάνατο του Αφροαμερικανού George Floyd.

Οι ταραχές που προκλήθηκαν σε πάρα πολλές διαδηλώσεις που έγιναν κατά των φυλετικών διακρίσεων και το θέμα της αστυνομικής βίας που βγήκαν για ακόμη μία φορά στο προσκήνιο έφεραν απαγόρευση κυκλοφορίας σε αρκετές πόλεις, όπως το Λος Άντζελες, η Φιλαδέλφεια και η Ατλάντα.

Πάντως, παρά τις απαγορεύσεις, οι διαδηλώσεις συνεχίζονται στη Μινεάπολη, όπου ο 46χρονος έχασε τη ζωή του, με πάρα πολύ κόσμο να έχει βγει στους δρόμους και την Αστυνομία να προσπαθεί να τον ελέγξει.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης για να απωθήσουν τον κόσμο που βρίσκεται κοντά στο αστυνομικό τμήμα.

Ο κυβερνήτης της Μινεσότας, Τιμ Γουόλζ, που κατέστησε σαφές ότι ήθελε να αποτρέψει μια ακόμη νύχτα ταραχών, προειδοποίησε νωρίτερα τους διαδηλωτές πως θα βρίσκονταν αντιμέτωποι με «πολύ επικίνδυνη κατάσταση» εάν παραβίαζαν την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Ως τώρα οι δυνάμεις επιβολής της τάξης, που υποστηρίζονται από μονάδες της Εθνοφρουράς, επεδείκνυαν αυτοσυγκράτηση για να μην επιδεινωθεί περισσότερο το κλίμα, αλλά και επειδή ο αριθμός τους δεν ήταν επαρκής για την αντιμετώπιση του πλήθους των ανθρώπων που διαδήλωναν.