Με την άμεση έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ Αλβανίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης τάχθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός της Κροατίας, Ζόραν Μιλάνοβιτς.

Ο Ζόραν Μιλάνοβιτς πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στα Τίρανα και κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον αλβανό ομόλογό του Έντι Ράμα, εξέφρασε τη στήριξη της χώρας του στην προοπτική άμεσης έναρξης διαπραγματεύσεων.

Ο πρωθυπουργός της Κροατίας δήλωσε ότι η χώρα του τάσσεται υπέρ της Αλβανίας για την απόκτηση του καθεστώτος υποψήφιας για ένταξη χώρας, καθώς και για την έναρξη των διαπραγματεύσεων.

Ο κ. Μιλάνοβιτς ευχαρίστησε για τη φιλοξενία τον αλβανό ομόλογό του και εξήρε την προσφορά της αλβανικής μειονότητας στην Κροατία.

Σύμφωνα με τον κροάτη πρωθυπουργό, υπάρχουν τεράστιες προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε όλους τους τομείς.

Από τη μεριά του, ο αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα είπε ότι «η Κροατία είναι για εμάς ένα μοντέλο επιτυχίας, ένα παράδειγμα έμπνευσης και ένας εταίρος, ο οποίος μας ενθαρρύνει στην πορεία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης- και όχι μόνο».

Πρόσθεσε δε, ότι «η ένταξη της Κροατίας στην Ε.Ε. και παράλληλα η συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ του Κοσόβου και της Σερβίας, αποτελούν δύο σημαντικά γεγονότα στη έναρξη μιας νέας εποχής για την περιοχή μας».