Το σκανδαλοθηρικό περιοδικό Closer ανακοίνωσε ότι θα αποσύρει «πιθανόν απόψε το βράδυ» από τον ιστότοπό του τις πληροφορίες για τη σχέση που υποστήριξε ότι διατηρούν ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και η Ζουλί Γκαγέ, έπειτα από αίτημα του δικηγόρου της ηθοποιού.

«Ο δικηγόρος της Ζουλί Γκαγιέ επικοινώνησε μαζί μας για να μας ζητήσει να αποσύρουμε από τον ιστότοπο κάθε αναφορά για αυτή τη σχέση και να διασφαλίσουμε την απόσυρση των αναρτήσεων και στη μηχανή αναζήτησης της Google» ανέφερε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο η Λοράνς Πιο, διευθύντρια σύνταξης του περιοδικού, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι ανάλογο αίτημα δεν έχει υποβληθεί για την έντυπη έκδοση του περιοδικού.

«Θα αποσύρουμε την είδηση, το πιθανότερο απόψε το βράδυ, καθώς πρόκειται για μια ξεκάθαρη διαταγή. Στην αντίθετη περίπτωση, δεν θα έχουμε καμία επαφή με την προεδρία» προσέθεσε εκείνη.

Ο Φρανσουά Ολάντ κατήγγειλε σήμερα την παραβίαση της ιδιωτικής του ζωής μετά την αποκάλυψη από το περιοδικό του υποτιθέμενου δεσμού του με τη Γκαγέ.

«Όταν το Closer είχε δημοσιεύσει τις πρώτες φωτογραφίες του Φρανσουά Ολάντ με την Βαλερί Τριερβελέρ, το 2012, ο Γάλλος Πρόεδρος είχε ζητήσει την απόσυρση της έντυπης έκδοσης του περιοδικού από τα περίπτερα χωρίς ωστόσο να το καταφέρει. Αυτήν την φορά η προεδρία δεν έκανε το ίδιο. Το να επιτύχει την απόσυρση ενός περιοδικού από τα περίπτερα είναι εξαιρετικά σπάνιο, γίνεται στην περίπτωση της διατάραξης της δημόσιας τάξης» υπενθύμισε η Πιό.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επισήμως ο αρχηγός του γαλλικού κράτους, ηλικίας 59 ετών, διατηρεί σχέση με τη δημοσιογράφο Βαλερί Τριερβελέρ, ενώ για καιρό συζούσε με την πρώην υποψήφια του Σοσιαλιστικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές, Σεγκολέν Ρουαγιάλ, με την οποία έχουν 4 παιδιά.

Η Ζουλί Γκαγέ, ηλικίας 41 ετών, η πρωταγωνίστρια της ταινίας «Ames de papiers» που προβάλλεται αυτή την εποχή στους κινηματογράφους, είχε προσφύγει στα τέλη Μαρτίου του 2013 σε δικαστήριο του Παρισιού με στόχο τον εντοπισμό των υπευθύνων που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο φήμες ότι διατηρούσε δεσμό με τον Φρανσουά Ολάντ.

Το 2012 η ηθοποιός είχε συμμετάσχει σε ένα προεκλογικό σποτ του Φρανσουά Ολάντ στο οποίο χαρακτήριζε τότε τον υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές έναν άνθρωπο «ταπεινό», «αξιοθαύμαστο» και «πραγματικά πρόθυμο να ακούσει τον άλλο».