Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Αθήνα, Ελλάδα: Μια «ανάσα» αισιοδοξίας από το νέο κέντρο

Η πλατεία Ομονοίας άλλαξε και έδωσε λίγο «φως» στους Αθηναίους μετά από τους τελευταίους δύσκολους μήνες που βίωσε τόσο η πρωτεύουσα όσο και ολόκληρη η χώρα λόγω κορονοϊού. Θυμίζει κάτι από παλιά, με το συντριβάνι στη μέση να ξεχωρίζει.

Ντόρτμουντ, Γερμανία: Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Bundesliga

Η Bundesliga είναι το πρώτο από τα μεγάλα πρωταθλήματα του πλανήτη που βγαίνει από τον «πάγο» των τελευταίων μηνών λόγω κορονοϊού και ετοιμάζεται να κυλήσει ξανά την μπάλα. Μάλιστα, η επανέναρξη περιλαμβάνει το ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ μεταξύ Μπορούσια Ντόρτμουντ και Σάλκε, με το Westfalenstadion να ετοιμάζεται για τη σημαντική αυτή στιγμή, έστω και χωρίς κόσμο στις εξέδρες του.

Μασσαλία, Γαλλία: Δάσκαλοι και μαθητές ετοιμάζονται για επιστροφή

Η κυβέρνηση της Γαλλίας άναψε «πράσινο φως» για επιστροφή στα θρανία, με τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς να παίρνουν τα μέτρα τους για την επάνοδο των μαθητών, μετά από δύο μήνες. Η καθημερινότητα, ωστόσο, θα είναι πολύ διαφορετική από αυτή που γνώριζαν τα παιδιά πριν το lockdown.

Βαρκελώνη, Ισπανία: Στο πλευρό όσων αποκλείονται περισσότερο από την κοινωνία

Εθελοντές διοργανώνουν το μοίρασμα υλικών αγαθών σε όσους βρίσκονται αντιμέτωποι με το ρίσκο να αποκλειστούν ακόμη περισσότερο από το κοινωνικό σύνολο, λόγω των συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία. Γιατί μπορεί ο κορονοϊός κάποια στιγμή μπορεί να εξαφανιστεί, οι δυσκολίες για μερίδα του κόσμου θα παραμένουν.

Λουϊζιάνα, ΗΠΑ: Αποφοίτηση στην περίοδο της πανδημίας

Η στιγμή της αποφοίτησης για τις συγκεκριμένες τρεις κοπελιές ίσως να αναμενόταν διαφορετικά, ωστόσο ο κορονοϊός άλλαξε τα σχέδια σχεδόν όλων των ανθρώπων του πλανήτη Πάντως, τους έδωσε την ευκαιρία να φωτογραφηθούν όπως θα ήθελαν σε έναν άδειο δρόμο…

Μίσιγκαν, ΗΠΑ: Στον «πόλεμο» κατά των μέτρων περιορισμού… με νεροπίστολα

Ένας από τους ανθρώπους που διαμαρτύρονται για τα μέτρα περιορισμού που έχουν επιβληθεί σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ -μεταξύ των οποίων και το Μίσιγκαν- προτίμησε να το κάνει με αυτήν την αμφίεση. Πιο χαρακτηριστικό αξεσουάρ σε όλη τη σύνθεση, είναι δεδομένα τα ψεύτικα πιστόλια.

Ρίο ντε Τζανέιρο: Ο Χριστός στο πλευρό όσων υποφέρουν από την πείνα

Το άγαλμα του Χριστού Σωτήρα, που δεσπόζει πάνω από το Ρίο ντε Τζανέιρο, φωτίστηκε για άλλη μια φορά, αυτήν τη φορά με μήνυμα κατά της πείνας εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού. Σε αυτήν την περίοδο εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται αντιμέτωποι με τη φτώχεια και τις συνθήκες εξαθλίωσης και αυτό είναι ένα σημαντικό ζήτημα που χρίζει άμεσης λύσης.

Κίτο, Εκουαδόρ: Ο τρόμος που προκαλεί ο ιός αποτυπωμένος γλαφυρά

Ένας εργάτης του δήμου στο Κίτο ψεκάζει πάνω από το σώμα μιας γυναίκας, η οποία έχασε τη ζωή της στους δρόμους της πόλης. Υπήρξε υποψία πως κατέληξε λόγω κορονοϊού, αλλά το τεστ που έγινε στη σορό για COVID-19 βγήκε αρνητικό, αλλά το όλο σκηνικό αποτυπώνει γλαφυρά τους φόβους που έχει προκαλέσει η πανδημία.

Ασουνσιόν, Παραγουάη: Με το βάρος στο κεφάλι να βγουν τα προς το ζην

Μια ηλικιωμένη γυναίκα μαζεύει εφημερίδες, τις οποίες στη συνέχεια πουλά σε έμπορους που τις χρησιμοποιούν για περιτύλιγμα στα προϊόντα τους. Η επιβίωση είναι δύσκολη και ο κορονοϊός κάνει τα πράγματα ακόμη πιο περίπλοκα, ειδικά για άτομα που ανήκουν στις πιο ευπαθείς ομάδες.

Σανγκάη, Κίνα: Η Disneyland άνοιξε ξανά τις πόρτες της

Η Disneyland στη Σανγκάη άνοιξε ξανά, με αυστηρούς κανόνες κοινωνικής απόστασης και ο κόσμος δεν έχασε την ευκαιρία, καθώς τα εισιτήρια για το πάρκο εξαντλήθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά. Ωστόσο, επιτρέπεται μόνο το ένα τρίτο της συνηθισμένης καθημερινής προσέλευσης, στην προ-κορονοϊού εποχή.