Αποφοίτηση με ρομπότ και τους φοιτητές στο Zoom λόγω κορονοϊού

Η πανδημία έφερε νέα ήθη και έθιμα


ΚΟΣΜΟΣ
12:05
13/05/2020
Αποφοίτηση με ρομπότ και τους φοιτητές στο Zoom λόγω κορονοϊού
loading

Η πανδημία έφερε τα πάνω κάτω στο πανεπιστήμιο BBT του Τόκιο, καθώς λόγω των περιοριστικών μέτρων για τη μη εξάπλωση του κορονοϊού, δεν μπορούσε να γίνει η παραδοσιακή τελετή αποφοίτησης.

Έτσι υποχρεώθηκαν να χρησιμοποιήσουν τηλεχειριζόμενα ρομπότ για μία εικονική αποφοίτηση και οι φοιτητές έδωσαν το «παρών» μέσω του Zoom, του γνωστού εργαλείου για τηλεδιασκέψεις, για να εμφανίσουν το πρόσωπό τους στις οθόνες.

Τα ρομπότ Newme -σχεδιασμένα από τον όμιλο ANA- φορούσαν την τυπική τήβεννο και πηλήκιο αποφοίτησης και στη θέση του προσώπου έφεραν tablet επιτρέποντας με αυτόν το τρόπο στους φοιτητές να βλέπουν ο ένας τον άλλον.

Η τελετή ήταν εν μέρει εικονική, εν μέρει στον πραγματικό κόσμο: τέσσερις φοιτητές και κάποια μέλη της διοίκησης του πανεπιστημίου είχαν φυσική παρουσία.

Με την ανάγνωση του ονόματος ενός φοιτητή που αποφοιτούσε το ρομπότ-avatar κινούνταν προς τον πρόεδρο του πανεπιστημίου Ομάε Κενίτσι και το πρόσωπο του εν λόγω φοιτητή εμφανιζόταν στο tablet, ώστε να αποκτηθεί η εμπειρία της αποφοίτησης. Τα ρομπότ-avatar τηλεχειρίζονταν οι τέσσερις φοιτητές που ήταν φυσικά παρόντες στην τελετή σύμφωνα με το δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει