Ένα αγόρι 12 μόλις χρονών ήταν ο νεότερος άνθρωπος που συνελήφθη για εμπορία ναρκωτικών ουσιών, όπως αποδεικνύουν επίσημα στοιχεία στην Αγγλία, αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Το νεαρό αγόρι συνελήφθη από αστυνομικούς στην περιοχή Huddersfield στο Yorkshire και ήταν ένα από τα 209 παιδιά ηλικίας κάτω των 18 ετών, που συνελήφθησαν στην περιοχή τα τελευταία τρία χρόνια για κατηγορίες που αφορούν αδικήματα με ναρκωτικά.

Το 2010 είχαν συλληφθεί 78 παιδιά κάτω των 18 ετών, με την επόμενη χρονιά να σημειώνεται μικρή μείωση στα ποσοστά (71 παιδιά) και το 2012 να πέφτει ακόμη περισσότερο στους 60 ανήλικους.

Το 2012 η Αστυνομία είχε συλλάβει συνολικά σε όλη τη χώρα 12.000 παιδιά κάτω των 16 ετών για αδικήματα που σχετίζονται με τις ναρκωτικές ουσίες.

Όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία, τα νεαρά παιδιά πειραματίζονται με ουσίες όπως κάνναβη, έκσταση, σπιντ, κοκαΐνη μέχρι και ηρωίνη.

«Έχουμε προχωρήσει σε πολλές θετικές πρωτοβουλίες για την ενημέρωση και εκπαίδευση των παιδιών και των νεαρών για τους κινδύνους που κρύβονται πίσω από τη χρήση των ναρκωτικών και το κακό που μπορεί να κάνουν αυτά. Από την πτώση στα ποσοστά φαίνεται ότι “κάτι γίνεται”. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι πρώτιστη προτεραιότητά μας είναι να σταματήσουμε τους ανθρώπους που είτε πωλούν, είτε παράγουν (ή και τα δύο) τις ουσίες αυτές» ανέφερε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Kirklees, Paul Jeffrey.

«Είναι πολύ ανησυχητικό γεγονός η εμπλοκή μικρών παιδιών στην εμπορία ναρκωτικών ουσιών» ανέφερε από την πλευρά του ο Harry Shapiro από την οργάνωση DrugScope και συνέχισε: «Ευτυχώς αποτελούν μια πολύ μικρή μειονότητα και τα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει μια ύφεση. Ωστόσο, πολλοί νέοι άνθρωποι μπλέκουν με νέες ουσίες που εμφανίζονται τώρα τελευταία και καλούνται “legal highs” και είναι πολύ σημαντικό να συνεχιστεί η χρηματοδότηση των δομών και των υπηρεσιών φροντίδας εκείνων που ασχολούνται με αυτά τα ζητήματα».