Αυστραλία: Η Boeing αναπτύσσει μη επανδρωμένο αεριωθούμενο με δυνατότητες μαχητικού αεροσκάφους

Στα μέσα της δεκαετίας η μαζική παραγωγή του «Loyal Wingman»


ΚΟΣΜΟΣ
11:30
05/05/2020
Αυστραλία: Η Boeing αναπτύσσει μη επανδρωμένο αεριωθούμενο με δυνατότητες μαχητικού αεροσκάφους
2
loading

Η Boeing Co θεωρεί πως η μαζική παραγωγή του μη επανδρωμένου αεριωθουμένου της με δυνατότητες μαχητικού αεροσκάφους (Loyal Wingman) που αναπτύσσεται στην Αυστραλία, είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί μέχρι τα μέσα της δεκαετίας, όπως δήλωσε σήμερα ένα διοικητικό στέλεχος της εταιρίας, στην παρουσίαση του πρώτου από τρία πρωτότυπα.

«Αναμένουμε ότι στη μέση της δεκαετίας, ίσως και λίγο νωρίτερα, αυτό θα έχει τεθεί σε παραγωγή» δήλωσε ο Σέιν Άρνοτ διευθυντής προγράμματος της Airpower Teaming System που ανήκει στην Boeing.

Όπως είπε ο ίδιος, μέχρι και 16 από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη του συγκεκριμένου τύπου θα μπορούν να συνεργάζονται με ένα επανδρωμένο αεροσκάφος για τη διεξαγωγή αποστολών.

Σύμφωνα με την Πολεμική Αεροπορία της Αυστραλίας, οι επιχειρησιακοί ρόλοι του Loyal Wingman θα μπορούν να συμπεριλάβουν και τη μεταφορά όπλων σε πολεμικές αποστολές, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας έχει επενδύσει κεφάλαια 40 εκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας (25,71 εκατομμυρίων δολάρια ΗΠΑ) στην ανάπτυξη του αναφερόμενου εναέριου οχήματος, που έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των ΗΠΑ και της Βρετανίας, ως δυνητικών πελατών στο μέλλον.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar φοοφουτοσς……………………………………………………………

    Αυτη δεν ειναι που εχει βγει στη γύρα ζητιανεύοντας κανα φργαγκο για να σωθει.....................................................

  2. avatar ashdkajsdhak

    War never ends όσο μας κυβερνούν [...].

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει