Με τις ευλογίες της αστυνομίας και παρά τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί στην Κολομβία λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, στήθηκε ένα υπαίθριο πάρτι στην πόλη Περέιρα για να γιορτάσει τα γενέθλιά της μια υπεραιωνόβια γυναίκα, που έκλεισε χθες τα 110 της χρόνια.

Το πάρτι «μασκέ» (αφού οι προσκεκλημένοι φορούσαν μάσκες) τα είχε όλα: ζωντανή μουσική, μια τεράστια τούρτα και πολλά δώρα, από συγγενείς και γείτονες, για την εορτάζουσα.

Η Ανίτα Ρόχας, ή «Δόνια Ανίτα» όπως την φωνάζουν όλοι, χόρευε και κουνούσε τα χέρια της όταν η μπάντα της αστυνομίας έπαιξε το Happy Birthday, σε στιλ μαριάτσι. «Ο Θεός να σας ευλογεί», επαναλάμβανε η ηλικιωμένη προς τους αστυνομικούς που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το σπίτι της στην Περέιρα, στο «Τρίγωνο του Καφέ» της Κολομβίας.

Οι προσκεκλημένοι, με χειρουργικές μάσκες στο πρόσωπο, μέτρησαν μέχρι το 110 και επευφήμησαν την αγαπημένη τους γειτόνισσα, που φορούσε στο κεφάλι μια τιάρα.

Η Ρόχας είναι ακόμη πολύ καλά στην υγεία της, είπε ο ανιψιός της, ο Όμαρ Ραμίρες Ρόχας. «Ακόμη και στην ηλικία της, διατηρεί τις διανοητικές ικανότητές της, τρώει μόνη της, κάνει μπάνιο, ντύνεται και, για τα χρόνια της, είναι πολύ ικανή».