Στη δρομολόγηση των νέων «βημάτων» άρσης περιορισμών που εφαρμόζονται στη χώρα εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού προχωρούν από σήμερα (29/04) η Σλοβενία, καθώς επαναλειτουργούν περισσότερες επιχειρήσεις.

Αναλυτικότερα, επαναλειτουργούν μουσεία, γκαλερί και βιβλιοθήκες. Επιπλέον, οι γυναίκες που είναι έγκυες και πρόκειται να γεννήσουν, μπορούν να έχουν και πάλι κοντά τους τον σύντροφό τους, ο οποίος θα έχει υποβληθεί πρώτα σε τεστ ανίχνευσης της Covid-19 για να διαπιστωθεί ότι είναι αρνητικός και να του δοθεί η άδεια.

Η σλοβενική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ήρε ορισμένους περιορισμούς με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα και πάντα υπό τις οδηγίες του Εθνικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας. Περισσότεροι περιορισμοί θα αρθούν από την ερχόμενη Δευτέρα 4 Μαΐου, όταν μπαρ και εστιατόρια θα αρχίσουν να εξυπηρετούν τους επισκέπτες στις υπαίθριες εγκαταστάσεις τους.

Επίσης, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, θα επαναλειτουργήσουν κομμωτήρια και ινστιτούτα αισθητικής, μικρές επιχειρήσεις όπως τσαγκαράδικα, καταστήματα ρούχων, φωτοαντιγράφων, ωρολογοποιίας και κοσμηματοπωλεία.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στη Σλοβενία ανήλθε σε 1.408 και των θυμάτων σε 86.