Διεθνή πρωτοβουλία, με στόχο την ταχύτερη πρόσβαση στα υγειονομικά εργαλεία που χρειάζονται για την καταπολέμηση του κορονοϊού, ξεκινά από σήμερα η G20.

Ο υπουργός Οικονομικών της Σαουδικής Αραβίας, η οποία ασκεί την τρέχουσα περίοδο την προεδρία της G20, δήλωσε ότι η Ομάδα των 20 ακόμη επεξεργάζεται τρόπους για την κάλυψη ενός χρηματοδοτικού κενού που υπολογίζεται σε 8 δισεκατομμύρια δολάρια για την καταπολέμηση της πανδημίας της Covid-19.

«Η G20 θα συνεχίσει να ενισχύει τη διεθνή συνεργασία σε όλα τα μέτωπα, και σημαντικότερο, στο κλείσιμο του άμεσου κενού στην χρηματοδότηση για την υγεία», σημειώνει ο υπουργός Μοχάμεντ Αλ Τζαντάαν σε ανακοίνωση με την οποία κοινοποιείται η έναρξη της πρωτοβουλίας «Επιταχυντής της Πρόσβασης σε Εργαλεία για την Covid-19 (ACT)».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η διεθνής κοινότητα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πρωτοφανή αβεβαιότητα όσον αφορά το βάθος και τη διάρκεια αυτής της υγειονομικής κρίσης», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η Σαουδική Αραβία δεσμεύτηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα να χορηγήσει 500 εκατομμύρια δολάρια για να στηρίξει τις διεθνείς προσπάθειες καταπολέμησης της πανδημίας του SARS-CoV-2.

Στην σημερινή ανακοίνωση επαναλαμβάνει την έκκλησή της σε όλες τις χώρες, μη κυβερνητικές οργανώσεις, φιλάνθρωπους και τον ιδιωτικό τομέα να βοηθήσουν για να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό.