Τα τηλέφωνα του πρίγκιπα Χάρι και της Κέιτ Μίντλετον παρακολουθούσαν εργαζόμενοι για την εφημερίδα «News of the World» του Ρούπερτ Μέρντοκ, όπως αποκαλύφθηκε σήμερα σε δικαστήριο του Λονδίνου.

Ο εισαγγελέας δήλωσε πως μηνύματα που είχε αφήσει ο πρίγκιπας Γουίλιαμ στο κινητό της νυν Δούκισσας του Κέιμπριτζ ανακαλύφθηκαν στο σπίτι του πρώην βασιλικού συντάκτη της εφημερίδας. Σε ένα από αυτά, ο πρίγκιπας την αποκαλούσε «babykins».

Ο Γουίλιαμ και η Κέιτ συναντήθηκαν στο πανεπιστήμιο St Andrew’s το 2001 και παντρεύτηκαν δέκα χρόνια μετά, θυμίζει το Reuters.

Στο δικαστήριο ακούστηκαν και αποσπάσματα από ένα μήνυμα που ο πρίγκιπας Γουίλιαμ είχε αφήσει στον αδελφό του Χάρι, στο οποίο μιλούσε με ψιλή φωνή, υποδυόμενος τη φίλη του αδελφού του Chelsy Davy, και τον αποκαλούσε «ginger» λόγω του χρώματος των μαλλιών του.

Οι πρώην συντάκτες της εφημερίδας Άντι Κούλσον και Ρεμπέκα Μπρουκς δικάζονται μαζί με άλλους πέντε για πολλές κατηγορίες τις οποίες αρνούνται, μεταξύ αυτών για συνωμοσία για παράνομη υποκλοπή μηνυμάτων από κινητά.

Παρότι ήταν γνωστό πως υπάλληλοι του παλατιού είχαν γίνει στόχος της εφημερίδας, είναι η πρώτη φορά που αποκαλύφθηκε πως έπεσαν θύματα των υποκλοπών και μέλη της βασιλικής οικογένειας.