Η Ρεμπέκα Μπρουκς, η πρώην διευθύντρια της εφημερίδας News of the World που δικάζεται για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις πολλών διάσημων Βρετανών, είχε πέσει και η ίδια θύμα του ιδιωτικού ντετέκτιβ που εργαζόταν για την εφημερίδα της, κατέθεσε σήμερα ένας μάρτυρας στη δίκη της.

Απευθύνοντας ερωτήσεις σε έναν αστυνομικό σχετικά με τα σημειωματάρια που βρέθηκαν στο σπίτι του ερευνητή Γκλεν Μαλκέιρ, ο συνήγορος της Μπρουκς, Τζόναθαν Λέιντλοου, ζήτησε να πληροφορηθεί εάν και τα μηνύματα της πελάτισσάς του είχαν υποκλαπεί.

«Ναι, ήταν και η ίδια στόχος», απάντησε ο αστυνομικός Τιμ Χάργκριβς.

Η Μπρουκς, πρώην στενή συνεργάτιδα του ιδιοκτήτη του ομίλου News Corp Ρούπερτ Μέρντοκ, δικάζεται μαζί με άλλα επτά άτομα για διάφορες κατηγορίες, όπως τηλεφωνικές υποκλοπές, παρεμπόδιση των αστυνομικών ερευνών και δωροδοκία για την εξασφάλιση δημοσιογραφικών πληροφοριών. Όλοι τους αρνούνται τις κατηγορίες.

Ο Λέιντλοου είπε στο δικαστήριο ότι οι βρετανικές αρχές είχαν ρωτήσει την Μπρουκς εάν θα ήθελε να καταθέσει υπέρ της πολιτικής αγωγής και εναντίον των συγκατηγορουμένων της.

Νωρίτερα, στο δικαστήριο αναφέρθηκε ότι ο Μαλκέιρ, ο οποίος έχει δηλώσει ένοχος για υποκλοπή μηνυμάτων σε κινητά τηλέφωνα, παρακολουθούσε συστηματικά την Βρετανίδα ηθοποιό Σιένα Μίλερ, την εποχή που η εφημερίδα έγραφε διάφορα ρεπορτάζ για τη σχέση της με τον ηθοποιό Τζουντ Λο. Στο σπίτι του ντετέκτιβ βρέθηκαν σημειωματάρια γεμάτα με λεπτομέρειες όπως αριθμοί κινητών τηλεφώνων, κωδικοί ασφαλείας και άλλα που αφορούσαν την ηθοποιό και τους φίλους της.