Πολύ κοντά στον θάνατο βρέθηκε ένας σκιέρ, όταν τον καταπλάκωσε μια χιονοστιβάδα που κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, ο τυχερός άνδρας απαθανάτισε τις τρομακτικές στιγμές που έζησε με την GoPro κάμερά του.

Ο 38χρονος σκιέρ Tom Grub κατέβαινε εκτός πίστας την πλαγιά στην περιοχή La Plagne των Άλπεων, χωρίς να έχει συνειδητοποιήσει ότι μια χιονοστιβάδα κατευθύνεται προς αυτόν με μεγάλη ταχύτητα.

Το βίντεο που τράβηξε με την κάμερα που είχε στο κράνος του, ξεκινάει με ειδυλλιακά πλάνα του χιονισμένου βουνού, χωρίς τίποτα να μπορεί να τον προετοιμάσει για αυτό που θα επακολουθούσε.

Ενώ εκείνος κατεβαίνει με τα σκι αμέριμνος την πλαγιά, κάποια στιγμή κοιτάζει πίσω του και βλέπει τη χιονοστιβάδα να τον «κυνηγάει».

Μέσα σε δευτερόλεπτα τον έχει ήδη καλύψει και τον έχει αναγκάσει να χάσει την ισορροπία του.

Ο Grub κατάφερε να απεγκλωβιστεί, ενεργοποιώντας έναν αερόσακο που είχε μαζί του και αποκομίζοντας έναν μικρό τραυματισμό στο γόνατο.

«Κράτησε 10 δευτερόλεπτα. 10 δευτερόλεπτα που δεν μπορούσα να ελέγξω τίποτα» είπε. «Ήμουν μισοθαμμένος, κολλημένος σαν σε τσιμέντο, αλλά ο αερόσακός μου με έσωσε».

Ο ίδιος απέδωσε την χιονοστιβάδα σε άλλο σκιέρ που βρισκόταν στην κορυφή από την οποία ξεκίνησε το φαινόμενο και ο οποίος «δεν περίμενε να ολοκληρώσω την καταβάση και δεν με βοήθησε όταν είδε τι συνέβη».

«Ήταν σαν ένα μείγμα ανεμοστρόβιλου που με σήκωσε στον αέρα και ενός τεράστιου κύματος που με παρέσυρε. Ήμουν τρομοκρατημένος. Ήταν μια εμπειρία που δεν θα ξεχάσω ποτέ» είπε.