Περίπου 400 με 500 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Νότιο Σουδάν εξαιτίας των αιματηρών συγκρούσεων που ξέσπασαν τη Δευτέρα μεταξύ αντίπαλων ομάδων του στρατού, δήλωσαν την Τρίτη διπλωμάτες του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Δύο νοσοκομεία έχουν καταγράψει μεταξύ 400 και 500 νεκρών και τουλάχιστον 800 τραυματιών», δήλωσε ένας διπλωμάτης, ο οποίος μίλησε ανώνυμα στο Reuters, επικαλούμενος τα όσα είπε ο επικεφαλής των ειρηνευτικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ, Χερβ Λάντσου, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του 15μελούς σώματος, η οποία πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών.

Ένας δεύτερος διπλωμάτης επιβεβαίωσε τα λόγια του Λάντσου, προσθέτοντας ότι ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει τα νούμερα, αναφέρει το Ρόιτερς.

Εξαιτίας των αιματηρών αναταραχών οι ΗΠΑ εξέδωσαν έκτακτη ανακοίνωση προτρέποντας τους Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στο Νότιο Σουδάν να εγκαταλείψουν άμεσα τη χώρα, ενώ ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι αναβάλει όλες τις υπηρεσίες της αμερικανικής πρεσβείας της στη χώρα.