Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής επιβεβαίωσε απόψε ότι ανέστειλε όλες τις περαιτέρω παραδόσεις μη θανατηφόρων εφοδίων στους αντάρτες οι οποίοι μάχονται για την ανατροπή της κυβέρνησης του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ στη βόρεια Συρία.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ είπε ότι η κυβέρνηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα θορυβήθηκε μετά τα δημοσιεύματα και τις αναφορές που υποστηρίζουν πως δυνάμεις του ισλαμικού μετώπου κατέλαβαν κτίρια που ήλεγχε το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο της συριακής αντιπολίτευσης.

«Εξαιτίας της κατάστασης αυτής. . . οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέστειλαν όλες τις περαιτέρω παραδόσεις μη θανατηφόρας βοήθειας στη βόρεια Συρία», ανέφερε ο Έρνεστ, διευκρινίζοντας πως οι παραδόσεις εφοδίων ανθρωπιστικού χαρακτήρα δεν επηρεάζονται από την απόφαση αυτή της αμερικάνικης προεδρίας.

Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε επαφή με τον στρατηγό του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (ΕΣΣ) Σαλίμ Ίντρις και τους επιτελείς του για να συζητήσουν σχετικά με την προμήθεια αμερικανικού εξοπλισμού στους Σύρους αντικαθεστωτικούς, προσέθεσε ο Έρνεστ.