Προσπάθεια να επιστρέψουν σε κανονικούς ρυθμούς κάνουν κινεζικές εταιρείες, έπειτα από το χτύπημα που δέχτηκε η χώρα από τον κορονοϊό και τους αυστηρούς περιορισμούς που επιβλήθηκαν, εντείνοντας τις προσπάθειές τους για αναζήτηση προσωπικού.

Από τις 23 έως τις 26 Μαρτίου, οι νέες αγγελίες θέσεων εργασίας στην πλατφόρμα LinkedIn China αυξήθηκαν κατά 21% σε ετήσια βάση, συγκριτικά με πτώση κατά 35% την περίοδο 3 έως 7 Φεβρουαρίου, την πρώτη εβδομάδα μετά τις αργίες του Φεστιβάλ της Άνοιξης, όταν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς, όπως εξήγησε ο πρόεδρος της LinkedIn China Λου Τζιάν σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου.

Ο Covid-19 έφερε σημαντικές αλλαγές στην αγορά εργασίας στην Κίνα, σημείωσε ο Λου, με τις αγγελίες από εταιρίες με λιγότερους από 200 εργαζόμενους να σημειώνουν βουτιά κατά 83% σε ετήσια βάση από τις 3 έως τις 7 Φεβρουαρίου.

Οι αναρτήσεις από αυτές τις εταιρίες πρόσφατα ανέκαμψαν και καταγράφεται ζήτηση για εργαζομένους σε κλάδους όπως η άθληση, οι μεταφορές, η εκπαίδευση και οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, δήλωσε ο Λου.

 

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber
Μοιράσου το άρθρο