Η ανακοίνωση ότι ένα νέο κατάστημα της αλυσίδας Ikea προσφέρει 400 θέσεις εργασίας στην Ισπανία, που πλήττεται από την ανεργία, προσέλκυσε 20.000 υποψηφίους, παραλύοντας τον εξυπηρετητή της εταιρείας στο Διαδίκτυο και αναγκάζοντάς την να αναστείλει τη διαδικασία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η σουηδική εταιρεία επίπλων και οικιακών ειδών.

Η Ikea ανέβασε τη Δευτέρα στο διαδίκτυο μια αίτηση την οποία θα έπρεπε να συμπληρώσουν όσοι επιθυμούσαν να εργαστούν στο νέο της κατάστημα που θα ανοίξει στις αρχές του 2014 στην Αλφαφάρ στην επαρχία της Βαλένθια, όπου το ποσοστό ανεργίας φτάνει το 28%.

«Λάβαμε τόσες υποψηφιότητες ανθρώπων που επιθυμούν να εργαστούν μαζί μας, στην Ikea της Αλφαφάρ στη Βαλένθια, που ο σέρβερ μας παρέλυσε», εξήγησε η Ikea σε ανακοίνωσή της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

«Αναστείλαμε προσωρινά τη διαδικασία μέχρι να βρούμε μια λύση ώστε να λειτουργήσει και πάλι σωστά η διαδικτυακή αίτηση», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της εταιρείας στην Ισπανία Ροντρίγκο Σάντσεθ.

«Λάβαμε 20.000 υποψηφιότητες σε δύο ημέρες», για 400 θέσεις εργασίας, πρόσθεσε.

Το 2009, 50.000 άνθρωποι είχαν κάνει αίτηση για να διεκδικήσουν μία θέση εργασίας στο κατάστημα της Ikea στη Χερέθ, στη νότια Ισπανία. Όμως αυτό έγινε σε διάστημα ενός μήνα, σύμφωνα με τον Σάντσεθ, ο οποίος πρόσθεσε ότι η εταιρεία δεν έχει ποτέ άλλοτε λάβει τόσες πολλές αιτήσεις σε διάστημα δύο ημερών.

Το κατάστημα της Ikea στην Αλφαφάρ θα είναι το 16ο που ανοίγει στην Ισπανία και θα δημιουργήσει 400 άμεσες θέσεις εργασίας και 80 έμμεσες.