Οι ΗΠΑ σύντομα θα διαθέτουν περισσότερους αναπνευστήρες από όσους χρειάζονται και θα υπάρχουν αρκετοί ώστε να είναι δυνατή η αποστολή τους και σε άλλες χώρες, όπως δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. 

Την ίδια ώρα ωστόσο, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, κυβερνήτες αμερικανικών Πολιτειών παραπονούνται από την πλευρά τους ότι δεν έχουν αρκετούς αναπνευστήρες στην παρούσα περίοδο ώστε να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες.

Οι νεκροί στις ΗΠΑ ξεπέρασαν τους 5.000 με 884 νεκρούς μέσα σε ένα 24ωρο. 

Εντωμεταξύ, ομάδα Δημοκρατικών βουλευτών στη Βουλή των Αντιπροσώπων κατάρτισε χθες σχέδια για τη σύσταση ειδικής ομάδας διερεύνησης των χειρισμών της κυβέρνησης Τραμπ κατά την κρίση της COVID-19 στο ίδιο πλαίσιο της «Επιτροπής Διερεύνησης της 11ης Σεπτεμβρίου 2001», η οποία διερεύνησε τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ο βουλευτής Μπένι Τόμσον, πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικής Ασφάλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων, δήλωσε ότι στη διάρκεια των επόμενων ημερών θα εισαγάγει νομοθεσία για την οργάνωση μιας 25μελους επιτροπής στο πρότυπο της επιτροπής που πρότεινε αλλαγές στη στρατηγική αντιμετώπισης της τρομοκρατίας μετά τις επιθέσεις του 2001 στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον.

Ρεπουμπλικάνος βουλευτής στη Βουλή των Αντιπροσώπων καλεί το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ να παροτρύνει την Κίνα να διερευνήσει την εξαφάνιση τριών Κινέζων δημοσιογράφων, οι οποίοι ήθελαν να δημοσιοποιήσουν τις επιπτώσεις από την εξάπλωση της COVID-19 στην πόλη Ουχάν.

Σε επιστολή που έστειλε την Τρίτη, ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Τζιμ Μπανκς ζήτησε από την αμερικανική κυβέρνηση να διερευνήσει τις τύχες των Φανγκ Μπιν, Τσεν Κιουσί και Λι Ζεχουά.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές αναφορές, οι τρεις δημοσιογράφοι εξαφανίστηκαν μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο στο διαδίκτυο. Το βίντεο περιλάμβανε εικόνες από νοσοκομεία που ήταν ασφυχτικά γεμάτα, αλλά και ενός μικρού λεωφορείου που ήταν φορτωμένο με πτώματα.

Προληπτική ανάπτυξη ναυτικών μονάδων σε Καραϊβική και Ανατολικό Ειρηνικό

O Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε χθες ότι οι ΗΠΑ θα προχωρήσουν στην προληπτική ανάπτυξη ναυτικών μονάδων στην Καραϊβική, αλλά και τον Ανατολικό Ειρηνικό, ώστε να εμποδιστούν τα παράνομα δίκτυα διακίνησης ναρκωτικών να εκμεταλλευτούν την πανδημία εξάπλωσης της COVID-29, αυξάνοντας την παράνομη διακίνηση.

Ο πρόεδρος Τραμπ, μαζί με τον υπουργό Άμυνας Μαρκ Έσπερ, αλλά και τον πρόεδρο του Μεικτού Στρατιωτικού Επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγό Μαρκ Μίλι, στη διάρκεια ενημέρωσης στο Λευκό Οίκο είπε ότι η κίνηση αυτή είναι απαραίτητη, καθώς υπάρχει «αυξανόμενη απειλή» ότι τα καρτέλ και οι εγκληματίες θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από την εξάπλωση της πανδημίας.

«Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε αυτό να συμβεί» είπε ο Τραμπ.