«Επιβεβαιώνουμε ότι δεχθήκαμε δύο διαδηλωτές από τις σημερινές συγκρούσεις που είχαν τραυματιστεί από πραγματικά πυρά. Ένας έχει τραυματιστεί στο στήθος και ο άλλος στο δεξί πόδι», δήλωσε ο διευθυντής του νοσοκομείου Σουρακάκ Λίλα-ουντομλίπι.

«Συνολικά έχουν διακομιστεί εδώ επτά τραυματίες», πρόσθεσε.

Νωρίτερα η πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Γινγκλάκ Σιναουάτρα είχε δηλώσει ότι η αστυνομία δεν θα χρησιμοποιούσε βία κατά των διαδηλωτών που προσπαθούν να εισβάλουν σε κυβερνητικά κτίρια, μεταξύ αυτών και στο γραφείο της, σε μια προσπάθεια να ρίξουν την κυβέρνησή της.

Στο μεταξύ ένταλμα σύλληψης για «εξέγερση» εκδόθηκε εναντίον του ηγέτη των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων Σουτέπ Ταουγκσουμπάν, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Το αδίκημα αυτό «τιμωρείται με την εσχάτη των ποινών ή με ισόβια κάθειρξη», δήλωσε στην τηλεόραση ο Σαγιούτ Ταναταγουιράτ, αξιωματούχος της αστυνομίας.

Μένει να φανεί αν τελικά ο Σουτέπ θα συλληφθεί, καθώς ήδη εκκρεμεί εναντίον του ένα ακόμη ένταλμα σύλληψης για την κατάληψη του υπουργείου Οικονομικών, γεγονός που δεν τον εμπόδισε να συναντηθεί με την Γινγκλάκ.