Κορονοϊός: Τέσσερις νεκροί και 31 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο στην Κίνα – Στους 3.304 συνολικά οι νεκροί

Ο Σι Τζινπίνγκ εξαγγέλλει μέτρα προστασίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων - 4 νέοι θάνατοι και 145 νέα κρούσματα στο Μεξικό


ΚΟΣΜΟΣ
6:33
30/03/2020
Κορονοϊός: Τέσσερις νεκροί και 31 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο στην Κίνα -  Στους 3.304 συνολικά οι νεκροί
loading

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ διαβεβαίωσε σήμερα ότι η κυβέρνησή του θα αναπροσαρμόσει τις πολιτικές της για να υποστηρίξει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις άμεσα για να προστατευθούν από τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορονοϊού, μετέδωσε η κινεζική δημόσια τηλεόραση.

Ο Σι είπε επίσης κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Νίνγκμπο, πόλη στην ανατολική επαρχία Τζετζιάνγκ, ότι οι κινεζικές επιχειρήσεις πρέπει πλέον να ξαναρχίσουν να λειτουργούν και να παράγουν, ακόμα και καθώς η προσπάθεια για να ελεγχθεί η πανδημία συνεχίζεται.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε σήμερα τον εντοπισμό 31 νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής, συμπεριλαμβανομένης μιας περίπτωσης μόλυνσης εγχωρίως, αριθμό μειωμένο από τα 45 κρούσματα που καταγράφονταν την προηγουμένη. Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 ανήλθε έτσι σε 81.470.

Εξάλλου, η Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας ανακοίνωσε ότι ακόμη τέσσερις ασθενείς υπέκυψαν στην ασθένεια COVID-19, που προκαλεί ο κορονοϊός, με το σύνολο των θυμάτων της επιδημίας στην ηπειρωτική Κίνα να φθάνει πλέον τα 3.304.

Στην επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της κρίσης από τα τέλη του 2019, δεν αναφέρθηκε κανένα νέο κρούσμα χθες Κυριακή, παρότι στο μεγαλύτερο μέρος της έχουν αρθεί οι περιορισμοί της κίνησης και έχουν ξαναρχίσει οι πτήσεις εσωτερικού προς άλλες περιοχές της Κίνας, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Μολονότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην Κίνα έχει μειωθεί σημαντικά από την κορύφωση της εξάπλωσης της πανδημίας, τον Φεβρουάριο, το Πεκίνο συνεχίζει να ανησυχεί για τον κίνδυνο να υπάρξει δεύτερο κύμα, εξαιτίας των περιπτώσεων που αποκαλεί «εισαγόμενες», δηλαδή αυτές των ταξιδιωτών — στη μεγάλη τους πλειονότητα κινέζων φοιτητών που επιστρέφουν στην πατρίδα τους — που φθάνουν στην επικράτεια μολυσμένοι στο εξωτερικό.

Το Πεκίνο απαγόρευσε την είσοδο στους αλλοδαπούς με πολύ λίγες εξαιρέσεις και έδωσε εντολή στις αεροπορικές εταιρείες να μειώσουν δραστικά τις πτήσεις τους προς και από το εξωτερικό.

Στη βορειοδυτική επαρχία Γκανσού καταγράφηκε χθες το μόνο κρούσμα μετάδοσης εντός της κοινότητας. Επρόκειτο για ταξιδιώτη από τη Χουμπέι, κινούμενο με αυτοκίνητο, τα προσωπικά δεδομένα του οποίου στην ψηφιακή εφαρμογή που χρησιμοποιούν οι κινεζικές αρχές για να παρακολουθούν την κατάσταση της υγείας των πολιτών της επαρχίας τον εμφάνιζαν υγιή.

4 νέοι θάνατοι, 145 νέα κρούσματα στο Μεξικό

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 145 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό, ενώ τέσσερις ασθενείς υπέκυψα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 αυξήθηκε σε 993 στη χώρα, ενώ οι ασθενείς που υπέκυψαν στην COVID-19 ανήλθαν σε 20.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει