Ένα ελικόπτερο συνετρίβη το βράδυ της Παρασκευής σε παμπ της Γλασκώβης στη Σκωτία, προκαλώντας τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων., ενώ η αστυνομία επιβεβαίωσε το θάνατο ενός ανθρώπου.

Τριάντα δύο άνθρωποι έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία της πόλης, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο BBC επικαλούμενο πηγή που πρόσκειται στην έρευνα.

Το ελικόπτερο, το οποίο επιβεβαιώθηκε πως ανήκει στην αστυνομία, έπεσε στην οροφή της παμπ λίγο πριν τις 23:00 (τοπική ώρα) την Παρασκευή. Στο κτίριο βρίσκονταν πολλοί άνθρωποι καθώς ένα τοπικό συγκρότημα έπαιζε μουσική τη στιγμή της συντριβής. Πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα κατέφθασαν άμεσα στην περιοχή.

Τα σωστικά συνεργεία έχουν ανακοινώσει ότι βρίσκονται σε επαφή με εγκλωβισμένους. Την ώρα του ατυχήματος, που σημειώθηκε στις 22:25 (τοπική ώρα, 00:25 ώρα Ελλάδας) περίπου 120 άνθρωποι βρίσκονταν στην παμπ Clutha όπου έδινε συναυλία το συγκρότημα Esperanza με την ευκαιρία της σημερινής γιορτής του Αγίου Ανδρέα, εθνική γιορτή της Σκοτίας.

Σε ανακοίνωση του στη σελίδα του στο Facebook το συγκρότημα ανακοίνωσε ότι όλα τα μέλη του είναι σώα και αβλαβή.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι είδαν το ελικόπτερο, ένα Eurocopter EC 135 T2, να πέφτει σαν πέτρα στην οροφή της παμπ, ενώ οι θαμώνες άκουσαν έναν υπόκωφο ήχο και στη συνέχεια είδαν την οροφή να υποχωρεί και την παμπ να γεμίζει σκόνη.

H υπαρχηγός της αστυνομίας, Ρόουζ Φιτζπάτρικ, δήλωσε ότι αρκετοί είναι οι άνθρωποι που έχουν τραυματιστεί, ενώ μερικοί παραμένουν ακόμα εγκλωβισμένοι στο εσωτερικό του κτιρίου.

«Τριάντα δύο άνθρωποι έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία της Γλασκώβης μετά το χθεσινοβραδινό ατύχημα», αναφέρει η αστυνομία της Σκοτίας σε ανακοίνωσή της, στην οποία διευκρινίζει ότι η πυροσβεστική εξακολουθεί να απεγκλωβίζει ανθρώπους από τα ερείπια της παμπ.