Ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ η αναζήτηση των αρχών της Σκωτίας για περαιτέρω θύματα μετά την πτώση ελικοπτέρου στην οροφή της πολυσύχναστης παμπ Clutha Vaults στη Γλασκώβη, ανακοίνωσε η αστυνομία επιβεβαιώνοντας το θάνατο εννιά ατόμων.

«Είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω ότι η επιχείρηση αναζήτησης έχει πλέον ολοκληρωθεί και είμαστε πεπεισμένοι πως δεν υπάρχουν άλλα θύματα κάτω από τα συντρίμμια», δήλωσε η υπαρχηγός της αστυνομίας, Ρόουζ Φιτζπάτρικ.

Το ελικόπτερο συνετρίβη στην οροφή της παμπ την Παρασκευή το βράδυ, η οποία ήταν κατάμεστη από θαμώνες που παρευρίσκονταν εκεί για να παρακολουθήσουν τη συναυλία ενός τοπικού ροκ συγκροτήματος.

Τα τρία άτομα που επέβαιναν στο ελικόπτερο -ο πιλότος και δύο αστυνομικοί- καθώς και έξι από τα άτομα που βρίσκονταν μέσα στην παμπ σκοτώθηκαν.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια που προκάλεσαν την πτώση του ελικοπτέρου, το οποίο όπως περιέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες, έπεσε «σαν πέτρα από τον ουρανό». Ειδικοί εικάζουν ότι ο πιλότος, για αδιευκρίνιστους λόγους, έχασε πλήρως τον έλεγχο του ελικοπτέρου.

Αξιωματούχος δήλωσε ότι το ελικόπτερο δεν διέθετε συσκευή καταγραφής των δεδομένων πτήσης, ωστόσο μέσω άλλων σύγχρονων ηλεκτρονικών συστημάτων θα είναι δυνατή η ανάκτηση των στοιχείων. Πρόσθεσε επίσης, ότι ο πιλότος δεν πραγματοποίησε κλήση κινδύνου πριν από τη συντριβή.

Τα εναπομείναντα συντρίμμια του ελικοπτέρου απομακρύνθηκαν τη Δευτέρα με γερανό και έχουν σταλεί προς εξέταση.