Ένας άνθρωπος έχασε την ζωή του από την συντριβή χθες το βράδυ ενός ελικοπτέρου σε μια παμπ της Γλασκώβης, αλλά ο απολογισμός αυτός μπορεί να αυξηθεί τις επόμενες ώρες, επιβεβαίωσε σήμερα η αστυνομία της Σκωτίας.

Αυτήν την στιγμή 32 άνθρωποι νοσηλεύονται.

«Αυτήν την ώρα μπορώ να επιβεβαιώσω δυστυχώς ότι έχουμε έναν νεκρό. Αναμένουμε μια αύξηση αυτού του αριθμού τις επόμενες ώρες», πρόσθεσε ο Στίβεν Χάουζ, αξιωματούχος της αστυνομίας της Σκωτίας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Λίγο νωρίτερα σήμερα το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων είχε μεταδώσει επικαλούμενο το BBC ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στο δυστύχημα αυτό.

Ο πρωθυπουργός της Σκωτίας Άλεξ Σάλμοντ, ο οποίος βρισκόταν δίπλα στον Χάουζ, δήλωσε ότι είναι μια «θλιβερή ημέρα για την Γλασκώβη και για την Σκωτία», σήμερα ημέρα εθνικής εορτής για τους Σκωτσέζους.

Ο αξιωματούχος της αστυνομίας δεν ήταν σε θέση «προς το παρόν» να διευκρινίσει αν υπάρχουν ακόμη επιζώντες στο εσωτερικό της παμπ, σημειώνοντας ότι συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης.

Το ελικόπτερο, ένα Eurocopter EC135 Τ2, συνετρίβη στην οροφή της παμπ Clutha Vaults, στις 22:25 τοπική ώρα χθες (24:25 ώρα Ελλάδος σήμερα) την ώρα που περισσότεροι από 100 άνθρωποι παρακολουθούσαν μια συναυλία που είχε διοργανωθεί την παραμονή της εορτής του Αγίου Ανδρέα, προστάτη της Σκωτίας.

Στο ελικόπτερο επέβαιναν τρεις άνθρωποι, δύο αστυνομικοί και ένας πιλότος που δεν ανήκει στις τάξεις της αστυνομίας.