Κορονοϊός: Επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού διαπιστώνει η κυβέρνηση της Αυστραλίας

Θετικά δείγματα μετά τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης


ΚΟΣΜΟΣ
7:29
29/03/2020
Κορονοϊός: Επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού διαπιστώνει η κυβέρνηση της Αυστραλίας
loading

Μειωμένος εμφανίζεται να είναι ο ρυθμός μετάδοσης του κορονοϊού στην Αυστραλία, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Σκοτ Μόρισον.

Ο Μόρισον δήλωσε ότι η ημερήσια αύξηση τις τελευταίες ημέρες κυμάνθηκε περί το 13-15% από 25-30% πριν από μία εβδομάδα, γεγονός που δείχνει ότι αποδίδουν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

«Καταγράφονται ακόμη αρκετά υψηλά ποσοστά αύξησης, καμία αμφιβολία γι’ αυτό», αναγνώρισε ο Μόρισον, σε δηλώσεις του οι οποίες αναμεταδόθηκαν απευθείας από τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας του.

Παράλληλα, ο Μόρισον ανακοίνωσε ότι θα διατεθούν επιπλέον 1,1 δισεκ. δολάρια Αυστραλίας (680 εκατ. δολάρια ΗΠΑ) για την επέκταση της τηλεϊατρικής και άλλων ιατρικών υπηρεσιών.

Ο υπουργός Υγείας της Αυστραλίας Γκρεγκ Χαντ δήλωσε στην ίδια ενημέρωση ότι υπάρχουν κάποια «θετικά πρώτα στοιχεία για εξομάλυνση της καμπύλης» εξάπλωσης της COVID-19.

Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία από το υπουργείο Υγείας, έχουν καταγραφεί 3.809 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Αυστραλία έως νωρίς σήμερα το πρωί (τοπική ώρα), δηλαδή 431 περισσότερα από χθες.

Δεκατέσσερις θάνατοι θεωρείται πως οφείλονταν στον κορονοϊό, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, ενώ μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για ακόμη δύο θανάτους σήμερα το πρωί.

Τα 2/3 των κρουσμάτων στην Αυστραλία έχει εντοπιστεί ότι οφείλονται σε επαφές με ανθρώπους που επέστρεψαν από το εξωτερικό, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός επισήμανε επίσης ότι τα επιπλέον κονδύλια για την υγεία θα ενισχύσουν τις δαπάνες για τις υπηρεσίες τηλεϊατρικής, την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας και τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας, ενώ στόχος είναι δοθεί στήριξη στους «πλέον ευάλωτους» Αυστραλούς.

Οι δαπάνες αυτές είναι επιπρόσθετες των μέτρων που έχουν ήδη ανακοινωθεί προκειμένου η οικονομία να μπορέσει να αντέξει τις επιπτώσεις του κορονοϊού. Ο Μόρισον δήλωσε ότι σε κυβερνητική σύσκεψη που θα γίνει αργότερα σήμερα, θα εξεταστεί η χορήγηση περαιτέρω βοήθειας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει