Το δικαστήριο του Μιλάνου θεωρεί ότι η στάση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι προς μια ομάδα μαρτύρων της υπόθεσης Ρούμπι Γκέιτ ήταν διαβλητή και πρέπει να λάβει νέα κλήση σε απολογία για απόπειρα διαφθοράς, αναφέρουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Στην αναλυτική γραπτή αιτιολόγηση της καταδικαστικής απόφασης σε βάρος συνεργατών του Μπερλουσκόνι για προαγωγή στην πορνεία οι δικαστές αναφέρουν:

«Η καταβολή 2.500 ευρώ μηνιαία σε πρόσωπα που έχουν κληθεί να καταθέσουν σε δίκη στην οποία το άτομο που δίδει τα χρήματα είναι ο κατηγορούμενος (ενώ ενέχεται άμεσα και σε δεύτερη παράλληλη δίκη), δεν είναι ανορθόδοξη πράξη, αλλά παράνομη. Πρόκειται για προσπάθεια αλλοίωσης των αποδεικτικών στοιχείων».

Ο Μπερλουσκόνι δεν έχει λάβει ακόμη κλήση σε απολογία. Ο ιταλικός Τύπος όμως τις τελευταίες ημέρες έχει αναφερθεί στο ενδεχόμενο νέας δίκης με την κατηγορία της διαφθοράς σε βάρος του, που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στη σύλληψή του.

Τα ποσά για τα οποία έκαναν λόγο οι δικαστές φέρονται ότι καταβλήθηκαν σε γυναίκες που συμμετείχαν στα πάρτι -που έγιναν γνωστά ως «μπούνγκα-μπούνγκα»- κατά τη διάρκεια της διαδικασίας η οποία οδήγησε στην καταδίκη του Μπερλουσκόνι και στην δίκη του δημοσιογράφου Εμίλιο Φέντε, του πρώην ατζέντη ηθοποιών Λέλε Μόρα και της πρώην περιφερειακής συμβούλου Νικόλ Μινέτι, με την κατηγορία της συνέργειας σε προαγωγή στην πορνεία.