Παραμένει η ένταση στην Ταϊλάνδη όπου διαδηλωτές μπήκαν στο γενικό επιτελείο στρατού, σκαρφαλώνοντας στις πόρτες του κτηρίου σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. «Θέλουμε να ξέρουμε με ποια πλευρά είναι ο στρατός», φώναζε ένας διαδηλωτής.

Αλλού στην πρωτεύουσα εκατοντάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές συγκεντρώνονται έξω από τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος της πρωθυπουργού Γινγκλάκ Σιναουάτρα. Διαδηλωτές έχουν καταλάβει εδώ και ημέρες επίσημα κτίρια στην Μπανγκόκ ελπίζοντας ότι θα ρίξουν έτσι την κυβέρνηση.

Η κινητοποίηση διαρκεί εδώ και ένα μήνα εναντίον της πρωθυπουργού και του αδελφού της, Τακσίν, πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος ανατράπηκε με πραξικόπημα το 2006, αλλά παραμένει στη καρδιά της ταϊλανδέζικης πολιτικής παρά το γεγονός ότι είναι εξόριστος.

Οι διαδηλωτές απέρριψαν την προσφορά της Γινγκλάκ για διάλογο και παραμένουν σήμερα σε πολλά κτίρια που έχουν καταλάβει, μεταξύ των οποίων το υπουργείο Οικονομικών. Πολιόρκησαν πολλά άλλα, μεταξύ των οποίων την έδρα της εθνικής αστυνομίας, στην οποία έκοψαν χθες το ρεύμα.