Τραγικές στιγμές βιώνουν οι Ισπανοί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters μέσα σε μία μέρα έχασαν τη ζωή τους 769 άνθρωποι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 4.858, σημειώνοντας ρεκόρ θανάτων σε μόλις 24 ώρες.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέβηκαν την Πέμπτη 26 Μαρτίου από τις 56.188 σε 64.059.

Περισσότεροι από 4.100 άνθρωποι βρίσκονται στην εντατική, ενώ 9.357 έχουν ιαθεί.

Τα 46 εκατομμύρια των κατοίκων της Ισπανίας έχουν τεθεί από τις 14 Μαρτίου σε αυστηρό περιορισμό που παρατάθηκε μέχρι τις 11 Απριλίου. Οι ισπανικές αρχές έχουν προειδοποιήσει ότι αυτή η εβδομάδα θα είναι «δύσκολη», εν αναμονή της κορύφωσης της επιδημικής καμπύλης.

Θερίζει ο κορονοϊός στα γηροκομεία στην Ισπανία

Στο μεταξύ, 1.307 ηλικιωμένοι που φιλοξενούνταν σε οίκους ευγηρίας στην Ισπανία έχουν πεθάνει από τον νέο κορονοϊό, αριθμός που αντιπροσωπεύει σχεδόν το ένα τρίτο των θυμάτων.

Τα συγκεκριμένα νούμερα μετέδωσε το ραδιόφωνο Cadena Ser. Μόνο στην περιφέρεια της Μαδρίτης, έχουν πεθάνει 855 τρόφιμοι γηροκομείων από την έναρξη της επιδημίας.

Ο σταθμός επικαλέστηκε στοιχεία που συνέλεξαν τα τοπικά παραρτήματά του σε όλη την Ισπανία.

Οι οίκοι ευγηρίας, οι ηλικιωμένοι ένοικοι των οποίων ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, έχουν πληγεί σκληρά από την πανδημία.

Η κυβέρνηση της Ισπανίας ανέφερε ότι ακόμη συλλέγει στοιχεία από όλες τις περιφέρειες για την κατάσταση στα γηροκομεία και δεν είναι προς το παρόν σε θέση να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τον ραδιοφωνικό σταθμό.