Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα λάβουν νέες αποφάσεις στο τέλος μιας περιόδου 15 ημερών αναφορικά «με τον ποιον δρόμο θα ακολουθήσουν» για τον περιορισμό της εξάπλωσης της Covid-19.

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε τη θεραπεία να είναι χειρότερη από το ίδιο το πρόβλημα» έγραψε ο ίδιος σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δημοσιοποίησε νέες οδηγίες για την αντιμετώπιση της Covid-19 στις 16 Μαρτίου, με στόχο την επιβράδυνση της εξάπλωση της νόσου για τις 15 επόμενες ημέρες.

Οι Ρεπουμπλικάνοι προωθούν δεύτερη ψηφοφορία για το νομοσχέδιο αντιμετώπισης των οικονομικών συνεπειών

Ο ηγέτης της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας Μιτς ΜακΚόνελ, εκνευρισμένος από το διαδικαστικό εμπόδιο που παρουσιάστηκε στην ψήφιση του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών από την εξάπλωση της Covid-19, ανακοίνωσε την διεξαγωγή ψηφοφορίας επί της διαδικασίας, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η ψηφοφορία επί της διαδικασίας θα πραγματοποιηθεί νωρίς τη Δευτέρα το πρωί (ώρα Ουάσιγκτον).

Ο ΜακΚόνελ προειδοποίησε ότι, αν δεν επιτευχθεί διακομματική συμφωνία πριν από το πρωί της Δευτέρας (09:45 ώρα Ουάσιγκτον), θα επιβάλει τη διεξαγωγή δεύτερης ψηφοφορίας για το νομοσχέδιο, στο οποίο είναι αντίθετοι οι Δημοκρατικοί.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων συνεχίζονται με την ελπίδα της επίτευξης ενός συμβιβασμού για την ψήφιση του νομοσχεδίου που προβλέπει την υλοποίηση μέτρων οικονομικού ύψους άνω του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών από το ξέσπασμα της Covid-19.