Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται το Κίεβο για να περιοριστεί η εξάπλωση του νέου κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Ντένις Σμιγκάλ σε υπουργικό συμβούλιο που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Προς το παρόν δεν έχουν διευκρινιστεί τα επιπλέον μέτρα που θα ληφθούν στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που επιβάλλεται στην ουκρανική πρωτεύουσα. Η Ουκρανία, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, έχει ήδη επιβάλει περιορισμούς σε πανεθνικό επίπεδο όσον αφορά τα καταστήματα, τα εστιατόρια και τα μέσα μεταφοράς.

Κατά την ίδια συνεδρίαση της ουκρανικής κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι η χώρα του λαμβάνει «αρκετά θετικά» μηνύματα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) για την εξασφάλιση περαιτέρω οικονομικής υποστήριξης, ενώ προειδοποίησε ότι η χώρα του μπορεί να αντιμετωπίσει οικονομική κρίση λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που προκαλεί η πανδημία του νέου κορονοϊού.

«Προχωράμε όσον αφορά οικονομική υποστήριξη από αυτόν τον διεθνή οργανισμό (ΔΝΤ). Ελπίζουμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα στο εγγύς μέλλον. Τα μηνύματα του ΔΝΤ είναι αρκετά θετικά σήμερα», σημείωσε.

Η Ουκρανία έχει καταγράψει 14 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, συμπεριλαμβανομένων δύο θανάτων. Το πρώτο κρούσμα επιβεβαιώθηκε στις 3 Μαρτίου. Σήμερα το υπουργείο Υγείας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι ένας βουλευτής εξετάστηκε και βρέθηκε θετικός στον νέο κορονοϊό.

«Το υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι μεταξύ των 14 επίσημα επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της χώρας βρίσκεται ένας βουλευτής», διευκρινίζει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.