Κορονοϊός: Εκπαιδευτικοί στη Βρετανία δηλώνουν ασθένεια, οργισμένοι γονείς κρατούν τα παιδιά στο σπίτι

Σύγχυση για τους λόγους για τους οποίους τα σχολεία παραμένουν σε λειτουργία


ΚΟΣΜΟΣ
13:29
18/03/2020
Κορονοϊός: Εκπαιδευτικοί στη Βρετανία δηλώνουν ασθένεια, οργισμένοι γονείς κρατούν τα παιδιά στο σπίτι
2
loading

Τα σχολεία σε ολόκληρη την Βρετανία αγωνίζονται να παραμείνουν ανοικτά, καθώς επικρατεί σύγχυση σχετικά με τους λόγους για τους οποίους τα σχολεία παραμένουν σε λειτουργία, εν μέσω μίας χαώδους διαχείρισης της κρίσης Covid-19, με παλινωδίες και λήψη σπασμωδικών, ανεπαρκών και αποσπασματικών μέτρων από την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον.

Πολλά σχολεία στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν κλείσει μερικώς ή ολικώς, διότι το προσωπικό και οι μαθητές έμειναν στο σπίτι εξαιτίας της επιδημίας, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι διευθυντές των βρετανικών σχολείων κατακλύζονται από τηλεφωνήματα εκπαιδευτικών που δηλώνουν ασθένεια και δηλώνουν ότι δεν θα μπορέσουν να κρατήσουν τα ιδρύματα τους ανοικτά και την επόμενη εβδομάδα... Αλλά σχολεία έχουν κλείσει, αλλά προσφέρουν υπηρεσίες φιλοξενίας παιδιών οι γονείς των οποίων εργάζονται στον τομέα της υγείας.

Ο Πάτρικ Βάλανς, ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης, υπερασπίσθηκε χθες ενώπιον κοινοβουλευτικής επιτροπής την «πολιτική» της κυβέρνησης Τζόνσον, λέγοντας ότο το κλείσιμο των σχολείων «βρίσκεται στο τραπέζι», αλλά δεν είναι ένα μέτρο που πρέπει να λάβει αυτήν την στιγμή η κυβέρνηση...

Την ίδια στιγμή, οργισμένοι γονείς αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο και διαμαρτύρονται για το ότι οι άλλες χώρες λαμβάνουν περισσότερα μέτρα για να ελέγξουν την διάδοση της επιδημίας.

Στην ιστοσελίδα του Ουέστμινστερ, για το οποίο βουλευτές καταγγέλλουν ότι έχει επίσης γίνει hotspot της επιδημίας, η έκκληση για το κλείσιμο των σχολείων έχει συγκεντρώσει 671.000 υπογραφές.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Σχολεία

    Ο γιος μου κρατάει την κορούλα του σπίτι και επειδή το σχολείο είναι ιδιωτικό και δεν έχει κλείσει επίσημα, πρέπει να πληρώσει το τρίμηνο ολόκληρο.

  2. avatar Troll Trollidis

    Έτσι ακριβώς. Και μεις τα παιδιά μας τα σταματήσαμε. Ωρολογιακή βόμβα είναι. Όλους θα μας κολλήσουν και θα είναι πολύ χειρότερα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει