Η Mary Ann Moorman και μία φίλη της βρίσκονταν στις 22 Νοεμβρίου του 1963 στο Ντάλας του Τέξας, στο δρόμο, σε σημείο από όπου θα περνούσε το αυτοκίνητο του προέδρου Κένεντι με την Τζάκι στο πλευρό του. Η Mary Ann ήταν έτοιμη να φωτογραφίσει τον πρόεδρο και την Πρώτη Κυρία, μόλις εκείνοι θα περνούσαν μπροστά τους. Φορούσε ένα μπλε παλτό και πήρε εγκαίρως θέση.

Δεν ήξερε τότε, που πατούσε το κουμπί της Polaroid της, πως ο την ίδια στιγμή ο Lee Harvey Oswald πατούσε τη σκανδάλη. Όπως είπε στην εκπομπή «The Today Show» η 81χρονη σήμερα, νόμισε αρχικά πως ο θόρυβος που άκουσε ήταν από κάποιο πυροτέχνημα.

«Αυτή ήταν η πρώτη μου σκέψη, αλλά είδα τα μαλλιά του να αναπηδούν. Και μετά κατάλαβα πως δεν ήταν μόνο τα μαλλιά του αλλά και κομμάτι του κεφαλιού του», είπε στον Matt Lauer.

«Άκουσα τη Τζάκι να ουρλιάζει ‘Θεέ μου, τον πυροβόλησαν’», αφηγήθηκε. «Άκουσα τον πρώτο πυροβολισμό, μετά άλλους δύο. Μπαμ, μπαμ, μπαμ, έτσι απλά. Η σκέψη πάντα γυρνά στο μυαλό μου, είδα έναν άνθρωπο να δολοφονείται μπροστά στα μάτια μου. Αυτή η σκέψη υπάρχει ακόμα στο νου μου».

Η φωτογραφία που τράβηξε η Moorman



Η Moorman καταγράφηκε σε βίντεο από τη δολοφονία του Αμερικανού προέδρου

Η Moorman σήμερα



Φωτογραφία της Moorman λίγο πριν τη δολοφονία…