Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ θα προχωρήσει στην οργάνωση μιας ανεξάρτητης ομάδας η οποία θα βοηθήσει στην εκλογή του υποψηφίου για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, υλοποιώντας την υπόσχεσή του να διαθέσει την προσωπική περιουσία των 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έχει στον πολιτικό αγώνα του Δημοκρατικού Κόμματος, ακόμη και μετά την απόσυρση της υποψηφιότητάς του από την διεκδίκηση του χρίσματος, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο οργανισμός αυτός θα είναι ανεξάρτητος και θα απασχολεί μερικά από τα δυναμικά στελέχη που συνεργάστηκαν μαζί του στην προεκλογική εκστρατεία που έκανε για την διεκδίκηση του προεδρικού χρίσματος των Δημοκρατικών.

Το οικονομικό κόστος της διαφημιστικής καμπάνιας του Μπλούμπεργκ έφτασε στα 500 εκατομμύρια δολάρια, αποδίδοντας ωστόσο ελάχιστα στις προκριματικές αναμετρήσεις της «Σούπερ Τρίτης».

Ο Αμερικανός μεγιστάνας ανακοίνωσε, την επομένη του απογοητευτικού αποτελέσματος, ότι αποσύρεται από τη διεκδίκηση του χρίσματος των Δημοκρατικών και ότι θα στηρίξει τον πρώην αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

«Πριν από τρεις μήνες, έθεσα υποψηφιότητα για τις προεδρικές για να νικήσουμε τον Ντόναλντ Τραμπ. Σήμερα, αποσύρομαι από την κούρσα για τον ίδιο λόγο: για να νικήσουμε τον Ντόναλντ Τραμπ, επειδή κατέστη σαφές ότι αν συνέχιζα να ήταν πιο δύσκολο να φτάσουμε στον στόχο αυτό», ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε.