Η Τουρκία θα ανοίξει τις συνοριακές πύλες της με τη Συρία για τους πρόσφυγες που κατευθύνονται προς την Ευρώπη, εκτός αν τερματισθεί η βία που συνεχίζεται εκεί, προειδοποίησε ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

«Τριάμισι εκατομμύρια άνθρωποι στην Ιντλίμπ και στα σύνορα της Τουρκίας βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε δύσκολη κατάσταση. Οι συνεχιζόμενες απάνθρωπες ενέργειες του (συριακού) καθεστώτος εκεί θα σημάνουν το άνοιγμα των συνοριακών πυλών μας», δήλωσε ο Σοϊλού σε δημοσιογράφους μιλώντας στην Αδριανούπολη.

«Τελικά όλοι θα κατευθυνθούν προς την Ευρώπη», δήλωσε ο Σοϊλού προσθέτοντας πως «αυτό δεν είναι απειλή ούτε εκβιασμός».

Επίσης η Τουρκία αναπτύσσει 1.000 άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας στα σύνορά της με την Ελλάδα, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Η αποστολή των ανδρών θα γίνει σήμερα, με στόχο να τερματιστεί η επαναπροώθηση μεταναστών σε τουρκικό έδαφος, δήλωσε ο Σοϊλού σύμφωνα με το Reuters, και πρόσθεσε πως 164 μετανάστες τραυματίστηκαν από τις ελληνικές αρχές.

«Τραυμάτισαν 164 ανθρώπους. Προσπάθησαν να επαναπροωθήσουν 4.900 ανθρώπους πίσω στην Τουρκία» δήλωσε ο Σοϊλού στους δημοσιογράφους. «Αναπτύσσουμε 1.000 άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας στα σύνορα για να αποτρέψουμε το push-back».