Τα ακίνητα-φιλέτα που ανήκουν στο κράτος παρουσιάστηκαν ενώπιον του κλιμακίου της τρόικας στην Κύπρο, από το γενικό διευθυντή του υπουργείου Εσωτερικών, Ανδρέα Ασσιώτη.

Πρόκειται για περιουσιακά στοιχεία που έχουν εμπορική αξία και μπορούν να χρησιμοποιηθούν έναντι των υποχρεώσεων του κράτους, όπως σημείωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Ασσιώτης.

«Η κρατική κτημοσύνη που έχει οικονομική αξία θα τυγχάνει τέτοιας διαχείρισης που θα δημιουργεί τα μέγιστα οφέλη για το δημόσιο συμφέρον», επισήμανε ο γενικός διευθυντής.

Προς τον σκοπό αυτόν, σημείωσε ο κ. Ασσιώτης, η κυβέρνηση προχωρεί στη σύσταση ειδικής Αρχής διαχείρισης της κρατικής περιουσίας και σύντομα θα τεθεί ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου. Ο κ. Ασσιώτης δεν ήταν σε θέση να δώσει συγκεκριμένους αριθμούς σε σχέση με την αξία των «φιλέτων γης» που έχουν εντοπιστεί κατά την τελευταία καταγραφή.

Όσον αφορά την επανεκτίμηση της ακίνητης κρατικής περιουσίας, το υπουργείο προχωράει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί στο μνημόνιο, δήλωσε.

Ο κ. Ασσιώτης τόνισε ότι ο τρόπος διαχείρισης κρατικής γης εκσυγχρονίζεται προς όφελος του Δημοσίου και εξέφρασε την ανάγκη να υπάρξει ένας πλήρης κατάλογος των περιουσιακών στοιχείων του ευρύτερου δημόσιου τομέα και των ημικρατικών οργανισμών, κάτι που, όπως είπε, αποτελεί και «υποχρέωση να έχουμε».