Βενεζουέλα: Νέες αμερικανικές κυρώσεις με στόχο το πετρέλαιο και τη Ρωσία

Ο Ντόναλντ Τραμπ προσπαθεί να κόψει τον οικονομικό «ομφάλιο λώρο» της Μόσχας με τον Μαδούρο


ΚΟΣΜΟΣ
20:34
18/02/2020
Βενεζουέλα: Νέες αμερικανικές κυρώσεις με στόχο το πετρέλαιο και τη Ρωσία
1
loading

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την Τρίτη νέες πιο αυστηρές οικονομικές κυρώσεις κατά της Βενεζουέλας αλλά και κατά της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Rosneft η οποία σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ προσφέρει μια «γραμμή ζωής» στην κυβέρνηση του Νίκολας Μαδούρο.

Η απόφαση αυτή αποσκοπεί στο να ασκήσει πιέσεις στην Ρωσία η οποία κατά τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο βασικός στυλοβάτης της κυβέρνησης Μαδούρο.

Οι κυρώσεις επιβλήθηκαν στον αντιπρόεδρο της Rosneft Ντιντιέ Κασιμίρο και στην θυγατρική της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Rosneft Trading, S.A, με τα επιχείρημα ότι διέθεταν στις διεθνείς αγορές το πετρέλαιο της Βενεζουέλας. Αυτό ισχυρίσθηκε σε τηλεφωνική της ενημέρωση στους δημοσιογράφους, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης.

«Σήμερα το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επέβαλλε κυρώσεις στην ρωσική εταιρεία Rosneft Trading, S.A και τον πρόεδρο της Ντιντιέ Κασιμίρο επειδή ενεργούσε ως μεσολαβητής πουλώντας σε όλο τον κόσμο το πετρέλαιο της Βενεζουέλας εξ ονόματος της μη νόμιμης κυβέρνησης Μαδούρο», δήλωσε η ίδια.

Η Ουάσιγκτον παρέχει με την απόφαση της αυτή την γενική άδεια σε χώρες και εταιρείες διάρκειας 90 ημερών για να ολοκληρώσουν τις εμπορικές τους συναλλαγές με την Rosneft Trading.

Βάσει τις απόφασης της Ουάσιγκτον για την επιβολή κυρώσεων, παγώνουν επίσης στις ΗΠΑ τα οποιαδήποτε περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει ο ρωσικός πετρελαϊκός κολοσσός Rosneft Trading, S.A που έχει την έδρα του στην Γενεύη όπως και του προέδρου της Ντιντιέ Κασιμίρο.

Η υψηλόβαθμος αξιωματούχος, δήλωσε ότι «είμαστε πεπεισμένοι ότι οι ενεργειακές αγορές θα παραμείνουν σταθερές καθώς στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου η προσφορά είναι επαρκής».

Από την πλευρά του ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε ότι η Rosneft Trading, S.A και ο πρόεδρος της αναλάμβαναν την πώληση και την μεταφορά του αργού πετρελαίου της Βενεζουέλας» και οι «Ηνωμένες Πολιτείες είναι διατεθειμένες να προστατέψουν την κλοπή των πετρελαϊκών περιουσιακών στοιχείων της Βενεζουέλας από το διεφθαρμένο καθεστώς του Μαδούρο».

Η απόφαση για την επιβολή κυρώσεων κατά της Rosneft Trading, S.A ελήφθη από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος, ενώ ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο συζήτησε το Σάββατο το θέμα με τον Ρώσο ομόλογο του Σεργκέι Λαβρόφ στο Μόναχο, στο περιθώριο της Διάσκεψης για την Ασφάλεια.

Η απάντηση του ρωσικού ΥΠΕΞ για τις κυρώσεις

Οι κυρώσεις που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες κατά των ρωσικών επιχειρήσεων της αμυντικής βιομηχανίας και του πετρελαϊκού τομέα δείχνουν την ανικανότητα των αμερικανικών εταιρειών να νικήσουν σ έναν έντιμο αγώνα, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Παράλληλα στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι νέες αμερικανικές κυρώσεις δεν θα επηρεάσουν την συνεργασία της Μόσχας με το Καράκας, τη Δαμασκό και την Τεχεράνη.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Unexpected Opponent

    To ι δ ι ο επιχειρούσαν στη Koυβα , Ο μ ω ς οι προσπάθειες T o υ ς A π ε τ υ χ α ν στη περιοχή εκείνη π α τ α γ ω δ ω ς . O Pompeo είναι ο Aποδιο π ο μ π α ι ο ς Tραγος των δ ι ε θ ν ω ν N τ α β α τ ζ η δ ω ν .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει