Νομοσχέδιο για την αποποινικοποίηση της πολυγαμίας στη Γιούτα, το λίκνο των Μορμόνων

Μέχρι σημερα τιμωρούνταν με πέντε χρόνια φυλάκιση


ΚΟΣΜΟΣ
10:26
12/02/2020
Νομοσχέδιο για την αποποινικοποίηση της πολυγαμίας στη Γιούτα, το λίκνο των Μορμόνων
4
loading

Υιοθετήθηκε ομόφωνα νομοσχέδιο που έχει στόχο την αποποινικοποίηση της πολυγαμίας, μια κοινή πρακτική σε πολλές οικογένειες στη Γιούτα των ΗΠΑ, που είναι το λίκνο των Μορμόνων.

Το νομοσχέδιο, που θα τεθεί τώρα προς έγκριση από το σύνολο της γερουσίας, τροποποιεί νόμο του 2017 που χαρακτηρίζει την πολυγαμία «πλημμέλημα» το οποίο τιμωρείται με πέντε χρόνια φυλάκιση, ποινή που μπορεί να φτάσει και τα 15 χρόνια κάθειρξη αν συνοδεύεται από άσκηση βίας, κακοποίηση ή απάτη.

Το νομοσχέδιο που έφερε προς ψήφιση η γερουσιαστής Ντέιντρε Χέντερσον αφορά μόνο την πολυγαμία μεταξύ συναινούντων ενήλικων, η οποία πλέον θα θεωρείται «πταίσμα» το οποίο τιμωρείται με πρόστιμο 750 δολαρίων, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το AFP.

Το πρόστιμο αυτό είναι μικρότερο από αυτό που προβλέπεται για κάποιες τροχαίες παραβάσεις, καταγγέλλουν οι επικριτές του νομοσχεδίου, που εκτιμούν ότι θα αυξήσει τις κακοποιήσεις που διαπράττονται στις πολυγαμικές οικογένειες.

«Το νομοσχέδιο δεν προστατεύει τα χιλιάδες θύματα -άνδρες, γυναίκες και παιδιά- που είναι προγραμματισμένα (…) ήδη από τη γέννησή τους "να σιωπούν, να υπακούν, να είναι πολύγαμοι ή να καταστραφούν"», καταγγέλλει η Sound Choices Coalition, μια μη κυβερνητική οργάνωση που μάχεται κατά της πολυγαμίας, η οποία ευνοεί, σύμφωνα με την ίδια, τις σεξουαλικές και ψυχολογικές κακοποιήσεις.

Αντίθετα, η γερουσιαστής Χέντερσον εκτιμά ότι το νομοσχέδιο της θα επιτρέψει στα θύματα αυτών των κακοποιήσεων να τις καταγγέλλουν χωρίς να φοβούνται ότι θα τους ασκηθούν διώξεις για πολυγαμία.

Ένα επιχείρημα που υιοθέτησε και ο τοπικός βραχίονας της ισχυρής οργάνωσης υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ACLU, που τάχθηκε υπέρ του νομοσχεδίου στο όνομα «της ανεξιθρησκίας».

«Στηρίζουμε την αποποινικοποίηση της πρακτικής της πολυγαμίας», εφόσον αφορά «συναινούντες ενήλικες». «Αποτελεί πρόταση της οργάνωσής μας από το 1991», δήλωσε η Μαρίνα Λόου, δικηγόρος μέλος του ACLU της Γιούτα.

Ακόμη κι αν οι δικαστικές αρχές της Γιούτα συνήθως δεν ασκούν ποινικές διώξεις εναντίον των πολύγαμων ζευγαριών, το θέμα είναι σημαντικό για την πολιτεία αυτή όπου περίπου το 60% του πληθυσμού (συνολικά περίπου 3 εκατομμύρια άνθρωποι) ανήκουν στη θρησκεία των μορμόνων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Ζησοπουλος

  ΑΝΑΡΩΤΙΈΜΑΙ Πόσοι Έλληνες θα γούσταραν. Να έχουν πολλές γυναίκες χααχα

 2. avatar Ch10:54-1

  Τα πάντα εκπληρωνονται. Είμαστε στις Τελευταίες Ημέρες των Εσχάτων ημερών. Ο Κύριος Έρχεται. Απόρριψη του Λόγου του Θεού. Ελλάδα και εξωτερικό. Ενώ ο Θεός Ιησούς Χριστός Άγιο Πνεύμα, λέει ένας γάμος, και μόνο με θάνατο, ενός από τους δύο, επιτρέπεται δεύτερος, βγαίνουν Εκκλησίες στην Ελλάδα μας, Από την Εκκλησία της Ελλάδος, και άλλες εκκλησίες με το όνομα του Ιησού, και επιτρέπουν και άλλο γάμο. Και μάλιστα απορρίπτουν τον Λόγο του Θεού, βάζοντας την λέξη Νομικιστικα. Πνευματικό σκοτάδι.

  1. avatar Mαυρο

   σκοταδι!

  2. avatar τριαλαρο

   εμείς ως χριστιανοί το βλέπουμε έτσι, όχι οι μορμόνοι.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει