57
loading

Δεν πίνουν αλκοόλ, καφέ ή τσάι και δεν καπνίζουν, λόγω μιας αποκάλυψης που είχε ο προφήτης τους και αποκαλείται «Ο Λόγος της Σοφίας». Πιστεύουν ότι και στην εποχή μας υπάρχουν ζωντανοί προφήτες, οι οποίοι λαμβάνουν καθημερινά θεϊκή αποκάλυψη και δρουν υπέρ της ανθρωπότητας. Κηρύττουν τη μετάνοια, τη φιλανθρωπία, τη σεξουαλική καθαρότητα εκτός γάμου.

Οι Μορμόνοι έχει συνδεθεί στενά και με την πρακτική της πολυγαμίας. Ένας σύζυγος με πολλές συζύγους και όχι το αντίστροφο. Και παρόλο που η Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών, όπως αποκαλείται επίσημα, κατάργησε την πολυγαμία το 1890, υπήρξαν αρκετοί πιστοί που δεν συμμορφώθηκαν. Και μέχρι σήμερα, οι απόγονοί τους εφαρμόζουν αυτές τις πρακτικές, αποτελώντας ένα ξεχωριστό παρακλάδι της θρησκευτικής αυτής πίστης.

Ιδρυτής της ιδιαίτερης αυτής θρησκείας, ο Τζόζεφ Σμιθ, ήταν το παιδί μιας οικογένειας φτωχών αγροτών που αναδείχθηκε σε χαρισματικό προφήτη, υπέρμαχο της πολυγαμίας, δημιουργό μιας πόλης και μιας εκκλησίας και τελικά μάρτυρα για την ίδια την πίστη που εκείνος εγκαθίδρυσε.

Ο νεαρός προφήτης που δημιούργησε τους Μορμόνους

wkjuuln3

Γεννημένος στο Βερμόντ το 1805, οι γονείς του διέθεταν ελάχιστα μέσα για να εξασφαλίσουν την επιβίωση της οικογένειας. Ως αγόρι ακόμη, ο Τζόζεφ προκαλούσε εντύπωση σε όλους εκείνους γύρω του, ειδικά μετά τη μετακόμιση της οικογένειας στη δυτική Νέα Υόρκη. Η μητέρα του θυμόταν το κουράγιο που έδειχνε όταν ήταν μόλις επτά ετών στη διάρκεια μιας επίπονης επέμβασης για να σωθεί το πόδι του αφότου είχε προβληθεί από τυφώδη πυρετό.

Το 1825, σε ηλικία μόλις 20 ετών, μια 21χρονη δασκάλα με το όνομα Έμα Χέιλ εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ από τον γοητευτικό νεαρό που τον παντρεύτηκε δύο χρόνια αργότερα, τον Ιανουάριο του 1827.

Τα οράματα ξεκίνησαν το 1820, όταν ο Σμιθ ήταν 14 ετών και θα καθόριζαν το μέλλον του ίδιου αλλά και των ανθρώπων που θα επέλεγαν να τον ακολουθήσουν τυφλά. Στο πρώτο από τα οράματα αυτά, ο Σμιθ είδε μια στήλη φωτός και εικόνες του Θεού και του Ιησού Χριστού. Στη διάρκεια του οράματος, έλαβε την προειδοποίηση ότι όλες οι χριστιανικές αξίες είχε παρεκκλίνει από την αλήθεια. Το 1823 θα ακολουθούσε μια σειρά από οράματα με έναν άγγελο με το όνομα Μορόνι που του μίλησε για ένα βιβλίο γραμμένο σε χρυσές πλάκες. Το βιβλίο μετέφερε την ιστορία μιας ομάδας Ισραηλιτών που εγκαταστάθηκαν στην Αμερική γύρω στο 600 π.Χ. Έπειτα από μια περίοδο δοκιμασιών, επιτράπηκε στον Σμιθ να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτές τις πλάκες, μαζί με μια συσκευή που του επέτρεπε να διαβάσει όσα έγραφαν.

wkjuuln2

Την περίοδο μεταξύ 1827 και 1830, ο Τζόζεφ μετέφρασε τα κείμενα αυτά, υπαγορεύοντας όσα έλεγε ότι έγραφαν, πρώτα στη σύζυγό του Έμα και έπειτα σε άλλους. Το αποτέλεσμα το αποκάλεσε το Βιβλίο των Μορμόνων. Μαζί με μια μικρή ομάδα ανθρώπων που συγκεντρώθηκε γύρω από τον νεαρό προφήτη, δημιούργησε την «Εκκλησία του Ιησού Χριστού», η οποία για τους εκτός έγινε γνωστή ως η «Εκκλησία των Μορμόνων» βάσει του βιβλίου.

Για να αποφύγει τις επικρίσεις που δεχόταν, η ομάδα εγκατέλειψε τη δυτική Νέα Υόρκη και το 1831 ξεκίνησε μια μακρά περίοδος μεταναστεύσεων. Καθώς νέοι άνθρωποι εντάσσονταν σε αυτήν, πραγματοποιούσαν συγκεντρώσεις με τον προφήτη και αποκαλούνταν «Άγιοι των Τελευταίων Ημερών». Η ομάδα κατευθύνθηκε στο Κίρτλαντ του Οχάιο, όπου θα εγκαθίστατο για τα επόμενα έξι χρόνια. Λίγο καιρό μετά την άφιξή τους, ο προφήτης έστειλε έναν σημαντικό αριθμό των ακολούθων του στο Ιντιπέντενς του Μισούρι. Την περίοδο της παραμονής στο Κίρτλαντ βγήκαν στο φως και τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του Σμιθ. Ένας γοητευτικός άντρας, χαρισματικός και δυναμικός, κατάφερε να οργανώσει την ανέγερση ενός ναού, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά τα μέσα των φτωχών ακολούθων του. Την ίδια περίοδο ανακοίνωσε πως είχε 65 αποκαλύψεις, ενώ ορισμένοι είπαν ότι είδαν τον Θεό να στέκει δίπλα του.

Με την επιρροή του να αυξάνει διαρκώς και ολοένα και περισσότερους πιστούς να φτάνουν στην περιοχή, οι αρχικοί κάτοικοι θορυβήθηκαν ότι οι «ξένοι», που αποκαλούνταν «Άγιοι των Τελευταίων Ημερών» θα επικρατήσουν στα δικά τους μέρη. Και έτσι ξεκίνησε η εκδίωξη και οι «Άγιοι» μετατράπηκαν σε πρόσφυγες, καταφεύγοντας πρώτο στο Κλέι Κάουντι του Μισούρι και ύστερα σε μια νέα περιοχή στα δυτικά σύνορα της αμερικανικής Πολιτείας.

wkjuuln6

Εν τω μεταξύ, στα μέσα της δεκαετίας του 1830 είχε ήδη αρχίσει να κυκλοφορεί η φήμη ότι ο Σμιθ είχε αποκτήσει ακόμη μια σύζυγο. Και αυτό ήταν το λιγότερο σε σχέση με το γεγονός ότι ο ίδιος και ορισμένοι ακόλουθοί είχαν ιδρύσει μια τράπεζα το 1836 που κατέρρευσε στη διάρκεια του Πανικού του 1837. Ο Σμιθ εγκατέλειψε το Κίρτλαντ λίγο πριν πέσει στα χέρια οργισμένων πιστωτών τον Ιανουάριο του 1838 και διέφυγε στο Μισούρι για να ενωθεί με τους πιστούς του που είχαν αρχίσει να δημιουργούν έναν αναπτυσσόμενο οικισμό σε μια πόλη που αποκαλούσαν Φαρ Ουέστ. Η υποδοχή στο Μισούρι όμως ήταν ακόμη πιο ταραχώδης από εκείνη στο Κίρτλαντ. Βίαιες ομάδες κατοίκων και μια εχθρική τοπική κυβέρνηση οδήγησαν στη σύλληψη του προφήτη και ανάγκασαν τους πιστούς του να απομακρυνθούν από την Πολιτεία μέσα σε έναν χρόνο.

Κι ενώ ένας άνθρωπος με λιγότερη αποφασιστικότητα θα τα είχε παρατήσει, ο Σμιθ ήταν αποφασισμένος να επεκτείνει το όραμά του. Αγόρασε μια βαλτώδη έκταση στο Ιλινόις και ίδρυσε μια πόλη. Χιλιάδες Μορμόνοι έφτασαν στην περιοχή που ονομάστηκε Ναβού. Η εξουσία του γρήγορα παγιώθηκε, με τον Σμιθ να διοικεί την πόλη, τα δικαστήριά της και τον στρατό της, που έγινε ο μεγαλύτερος της Πολιτείας. Εμφανιζόμενος στο μοναδικό του πορτρέτο με στρατιωτική στολή, ο Σμιθ άρχισε να συμπεριφέρεται ως θρησκευτικός τύραννος, αποτελώντας απειλή για τον αμερικανικό τρόπο ζωής της εποχής.

wkjuuln7

Τα πράγματα άρχισαν να δυσκολεύουν ιδιαίτερα όταν οι φήμες για πολυγαμία εξαπλώθηκαν εντός και εκτός της κοινότητας. Στην πραγματικότητα, ο προφήτης που είχε παντρευτεί ήδη αρκετές γυναίκες, μίλησε για μια αποκάλυψη για τον «θείο γάμο» που περιλάμβανε την αποδοχή της πολυγαμίας το 1843. Η αποκάλυψη αυτή όμως έγινε γνωστή ευρέως το 1853, όταν οι «Άγιοι των Τελευταίων Ημερών» έφτασαν στην κοιλάδα Σολτ Λέικ. Στο μεταξύ, η πρακτική αυτή προκαλούσε τεράστια σύγχυση και αρνητικές αντιδράσεις στο εσωτερικό της κοινότητας των Μορμόνων. Όταν ορισμένοι από τους ακόλουθους του Σμιθ δημοσίευσαν σε εφημερίδα τον επόμενο χρόνο κάποια παράπονα για τον τρόπο που η πόλη διοικούνταν και για τους πολλαπλούς γάμους, ο Σμιθ διέταξε την καταστροφή της εφημερίδας.

Δεχόμενος απειλές για σύλληψη και πιθανόν θάνατο στα χέρια των εχθρών του, ο Σμιθ εγκατέλειψε τη Ναβού, για να επιστρέψει τελικά και πάλι και να αποδεχτεί τη μοίρα του. Στις 27 Ιουνίου του 1844 πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από μια εξοργισμένη ομάδα πολιτών.

Οι Μορμόνοι μετά τον Σμιθ και η πολυγαμία σήμερα

wkjuuln1

Με τον θάνατο του Σμιθ, η Εκκλησία του Ιησού Χριστού κατακερματίστηκε. Ορισμένοι Μορμόνοι συνειδητοποίησαν ότι με το να ζουν όλοι μαζί σε ένα μόνο μέρος ως «συγκεντρωμένη κοινότητα, προκαλούσε αντιδράσεις. Άλλοι, πολλοί από τους οποίους δεν είχαν ζήσει στη Ναβού την περίοδο 1839-1844, είχαν την πεποίθηση ότι ενώ το «Βιβλίο των Μορμόνων» αποτελούσε μια «νέα διαθήκη του Ιησού Χριστού, οι προφητικές δυνάμεις του Σμιθ είχαν χρησιμοποιηθεί με δόλιο τρόπο, ειδικά όσον αφορούσε την πολυγαμία. Απορρίπτοντάς την, αποφάσισαν να εγκατασταθούν σε άλλες περιοχές των ΗΠΑ.

Η μεγαλύτερη ομάδα των ακολούθων του Σμιθ μετανάστευσε στη Γιούτα το 1847, υπό την ηγεσία του Μπρίγκχαμ Γιανγκ, ο οποίος διαδέχτηκε τον Σμιθ. Υπό τον Γιανγκ, η πολυγαμία έπαψε να αποτελεί απλώς φήμες και το 1852 οι γάμοι ενός άντρα με πολλές γυναίκες υιοθετήθηκαν επίσημα από την εκκλησία των Μορμόνων. Μέχρι το 1880, υπολογίζεται ότι ένα 20-30% των οικογενειών των Μορμόνων ήταν πολυγαμικό.

wkjuuln8

Η πρακτική συνέχισε όμως να προκαλεί αντιδράσεις, με ιερείς και ανθρώπους των γραμμάτων να την αποκαλούν συνώνυμη της δουλείας. Το 1878, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ έκρινε ότι η πολυγαμία ήταν μια «απεχθής» πρακτική. Δεν άργησε και η ποινικοποίηση της πολυγαμίας ως ομοσπονδιακό αδίκημα. Ολόκληρες οικογένειες άρχισαν να κρύβονται για να αποφύγουν τη φυλάκιση. Οι άντρες Μορμόνοι παρουσιάζονταν ως φανατικοί που εκμεταλλεύονταν αθώους πιστούς για να ικανοποιήσουν τις σεξουαλικές τους ορέξεις. Υπό την πίεση της κοινής γνώμης και έπειτα από βίαιες επιθέσεις εναντίον Μορμόνων, η εκκλησία τους ανακοίνωσε το 1890 ότι δεν πρόκειται να επικυρώνει αυτούς τους γάμους. Παρόλα αυτά όμως, υπήρχαν οι σκληροπυρηνικοί που επέμειναν να εφαρμόζουν αυτή την πρακτική και αποσπάστηκαν από το κύριο σώμα της εκκλησίας. Άλλοι προσάρμοσαν τις συνήθειές τους για να έρθουν περισσότερο κοντά στον ευρέως αποδεκτό αμερικανικό τρόπο ζωής.

Δύο σχεδόν αιώνες αργότερα, είναι ένα ζήτημα υπαρκτό για την αμερικανική κοινωνία. Οι περισσότεροι Μορμόνοι που είναι πολύγαμοι, έχουν παντρευτεί νόμιμα τη μια τους σύζυγο, ενώ τις υπόλοιπες -για καθαρά νομικούς λόγους- τις αποκαλούν απλώς «πνευματικές συντρόφους» τους. Πάντως, στον στενό κύκλο της θρησκείας αυτές είναι ισότιμες σύζυγοι με αυτή που αναγνωρίζει ο αμερικανικός νόμος.

wkjuuln4

ΚΑΝΤΕ LIKE ΤΟ NEWSBEAST.GR

57
σχόλια
 1. avatar Χαζούλης

  Ολες οι θρησκείες αργοπεθαίνουν. Αυτό το γνωρίζουν καλά οι διάφοροι θρησκευτικοί ηγέτες, ανεξαρτήτως δόγματος. Θα χρειαστεί να περάσει αρκετός καιρός, αλλά στο τέλος θα το καταλάβουν και οι πιστοί. Είναι θέμα χρόνου...

  1. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

   Οι θρησκείες που έκαναν οι άνθρωποι μία ημέρα θα εξαφανιστούν μαζί με αυτούς που της σκέφτηκαν. Όμως ο Ιησούς Χριστός είπε [35 Ο ουρανός οι η γη θα παρέλθουν, οι λόγοι μου όμως δε θα παρέλθουν».] Ματθαίος Ευαγγέλιο 24:35 πράγμα που σημαίνει δύο πράγματα. Ή ο Ιησούς Χριστός έλεγε ψέματα και από τις διακηρύξεις που έκανε το συμπέρασμά είναι ότι είναι ο μεγαλύτερος ψεύτης της ιστορίας. Ή ο Ιησούς Χριστός έλεγε την αλήθεια και τότε αυτό σημαίνει πως αναστήθηκε πραγματικά από τους νεκρούς και μια ημέρα θα ξανάρθει. Εσύ διάλεξε τι θα πιστεύεις; Να θυμάσαι μόνο ότι από την απόφαση που θα πάρεις απέναντι στον Ιησού θα εξαρτηθεί και που θα περάσεις εσύ την αιωνιότητα σου. Για αυτό λάθη και μπερδέματα δεν δικαιολογούνται. Από την δική μου εμπειρία μπορώ να πω πως ο Ιησούς Χριστός είναι απόλυτα αξιόπιστος, ότι υποσχέθηκε μπορεί να το κάνει και το κυριότερο βλέπεις αποτελέσματα άμεσα και από την στιγμή που θα αποφασίσεις να εφαρμόσεις την διδασκαλία του Ιησού Χριστού και της Καινής Διαθήκης και στην δική σου ζωή. Συμπέρασμα: οι θρησκείες και οι θρησκευτικές παραδόσεις δεν μπορούν να δώσουν αιώνια ζωή σε κανέναν. Ο Ιησούς Χριστός όμως και το Ευαγγέλιο που μας άφησε μπορεί να σώσει και να αναστήσει τον άνθρωπο. Απόδειξη είναι ότι ο ίδιος ο Ιησούς είναι ανεστημένος και μπορεί να έρθει να κατοικήσει σε κάθε καρδιά αρκεί ο άνθρωπος να τον προσκαλέσει με μια προσευχή.

   1. avatar Κάνει μπαμ από χιλιόμετρο η πρακτική σου

    Όταν απαντάνε σε αυτά που γράφεις, ξεχύνεσαι με μανία να γεμίζεις θετικές τα άρθρα σου.
    Πόσο προβλέψιμος κ πόσο απάτη!!!!

    1. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

     Γεια σου. Να έχεις μια υπέροχη ημέρα. Όπως έχω πει και άλλες φορές υπάρχουν πολύ πιο χρήσιμα και πρακτικά πράγματα που αξίζει να αναρωτιεσαι και εσύ αλλά και όποιος άλλος διαβάζει αυτά τα σχόλια. Για παράδειγμα: αν ο Ιησούς Χριστός αναστήθηκε και θα ξανάρθει στην Γη όπως το υποσχέθηκε τότε εγώ που θα περάσω την αιωνιότητα μου; Ή πως μπορώ να είμαι σίγουρος πως όταν φύγω από αυτήν την ζωή δεν θα τιμωρηθώ για τις αμαρτίες μου αλλά θα έχω αιώνια ζωή μαζί με αυτόν που με δημιούργησε; Γιατί αν ο άνθρωπος ζήσει και πεθάνει χωρίς να έχει απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα τότε όσο πλούσιος ή διάσημος ή επιτυχημένος και αν ήταν σε αυτή την ζωή, θα τα χάσει όλα μαζί και την ψυχή του. Όμως ο Ιησούς Χριστός είπε κάτι καταπληκτικό [16 Γιατί τόσο αγάπησε ο Θεός τον κόσμο, ώστε έδωσε τον Υιό του το μονογενή, για να μη χαθεί καθένας που πιστεύει σ’ αυτόν, αλλά να έχει ζωή αιώνια.
     17 Γιατί ο Θεός δεν απέστειλε τον Υιό στον κόσμο, για να κρίνει τον κόσμο, αλλά για να σωθεί ο κόσμος μέσω αυτού.
     18 Όποιος πιστεύει σε αυτόν δεν κρίνεται. Όποιος όμως δεν πιστεύει ήδη έχει κριθεί ένοχος, γιατί δεν έχει πιστέψει στο όνομα του μονογενούς Υιού του Θεού.] Ιωάννη Ευαγγέλιο 3:16-18. Αντί λοιπόν να αναλωνεις το σύντομο χρόνο σου σε αυτή την ζωή να κάνεις ανούσια σχόλια δεν θα ήταν πιο ωφέλιμο για εσένα να δεχτείς το δώρο του Ιησού Χριστού και να πέσεις στην ανοιχτή πατρική αγκαλιά Του. Εσύ είσαι αυτός που θα κερδίσει+θα έχεις μια ολόκληρη αιωνιότητα να ευχαριστείς τον Ιησού που ήρθε για να σε σώσει.

     1. avatar Συνέχισε εσύ κ θα σε βγάζω εγώ φανέλα

      αφού δε το κάνει το beast.

 2. avatar Ο Θεός είπε: Προσέξτε κάνω καινούρια τα πάντα. Εγώ θα δώσω σε αυτόν που διψάει από την πηγή του νερού της ζωής δωρεάν. Και θα εξαλείψω κάθε δάκρυ από τα μάτια σας και ο θάνατος δεν θα υπάρχει πλέον…ούτε κραυγή ούτε πόνος δε θα υπάρχουν πλέον επειδή

  1 Πιστός ο λόγος· Εάν τις ορέγηται επισκοπήν, καλόν έργον επιθυμεί.
  2 Πρέπει λοιπόν ο επίσκοπος να ήναι άμεμπτος, μιας γυναικός ανήρ, άγρυπνος, σώφρων, κόσμιος, φιλόξενος, διδακτικός, Τιτ 1:6, Β\' Τιμ 2:24
  3 ουχί μέθυσος, ουχί πλήκτης, ουχί αισχροκερδής, αλλ\' επιεικής, άμαχος, αφιλάργυρος,
  4 κυβερνών καλώς τον εαυτού οίκον, έχων τα τέκνα αυτού εις υποταγήν μετά πάσης σεμνότητος·
  5 διότι εάν τις δεν εξεύρη να κυβερνά τον εαυτού οίκον, πως θέλει επιμεληθή την εκκλησίαν του Θεού;
  6 να μη ήναι νεοκατήχητος, διά να μη υπερηφανευθή και πέση εις την καταδίκην του διαβόλου.
  7 Πρέπει δε αυτός να έχη και παρά των έξωθεν μαρτυρίαν καλήν, διά να μη πέση εις ονειδισμόν και παγίδα του διαβόλου.
  8 Οι διάκονοι ωσαύτως πρέπει να ήναι σεμνοί, ουχί δίγλωσσοι, ουχί δεδομένοι εις οίνον πολύν, ουχί αισχροκερδείς, Πραξ 6:3
  9 έχοντες το μυστήριον της πίστεως μετά καθαράς συνειδήσεως. Α\' Τιμ 1:19
  10 Και ούτοι δε ας δοκιμάζωνται πρώτον, έπειτα ας γίνωνται διάκονοι, εάν ήναι άμεμπτοι.
  11 Αι γυναίκες ωσαύτως σεμναί, ουχί κατάλαλοι, εγκρατείς, πισταί κατά πάντα.
  12 Οι διάκονοι ήναι μιας γυναικός άνδρες, κυβερνώντες καλώς τα τέκνα αυτών και τους οίκους αυτών.

 3. avatar Που πιστεύεις;

  Πίστευε ότι θες.η ψυχή του καθενός μας θα κριθεί όπως πρέπει.οταν ήρθε ο Ιησούς στη γη δεν είπε θα σωθούν οι ορθόδοξοι,καθολικοί προτεστάντες,ιεχωβαδες κ.τ.λ.Αυτες τις βλακείες τις φτιάξαμε οι άνθρωποι μετα,για το χρήμα την εξουσία,αλλά και για το ποίμνιο δηλαδή τα πρόβατα.εσυ που ανήκεις;πάμε Ανάσταση στο παραπέντε και φεύγουμε στο και πέντε;φορωντας τα καλά μας να μας δεί ο συνχωριανος,και κάνουμε χαζη τις φωτοβολιδες.Αλλοι κόβουν κεφάλια για να παν στο παράδεισο.εγω ευχαριστώ δε θα πάρω.Ας με κρίνει ο πραγματικός κριτής για τη στάση μου.

  1. avatar Τι θα ωφεληθεί ο άνθρωπος αν κερδίσει τον κόσμο όλο&χάσει την ψυχή του;Ιησούς Χριστός,Μάρκος 8:36.Μόνο ο Ιησούς σώζει αιώνια!Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

   Η ζωή σου φεύγει και εσύ μια μέρα θα φύγεις από αυτόν τον κόσμο . Όμως φεύγεις προετοιμασμένος και γνωρίζοντας ποιος σε δημιούργησε και για ποιο σκοπό; Ή μήπως με τον τρόπο σου πιστεύεις και εσύ σε κάποιον θεό και σε θρησκευτικές παραδόσεις που δημιούργησαν κάποιοι άνθρωποι αλλά ο θεός αυτός δεν μπορεί να σε βοηθήσει σε αυτήν την ζωή και βέβαια δεν θα σου δώσει αιώνια ζωή την ημέρα της ανάστασης; Μην κάνεις λοιπόν και εσύ το λάθος που έκανε αυτός ο άνθρωπος που δεν κατάφερε να απαντήσει στο πιο σημαντικό ερώτημα της ζωής : Γιατί γεννηθήκαμε σε αυτήν την γη, ποιο το νόημα όλων αυτών που βλέπουμε και το κυριότερο που πάμε όταν φεύγουμε από αυτήν την ζωή και που θα περάσουμε την αιωνιότητα μας.
   Η ζωή είναι ωραία όταν την ζεις μέσα στην αλήθεια και ξέρεις γιατί ζεις. Αλλιώς το πέρασμα σου από αυτήν την ζωή μπορεί να χαρακτηριστεί από πλήρη αποτυχία όσα πολλά υλικά πράγματα και αν απόκτησες ή όσο πολύ δόξα ή κοινωνική αναγνώριση από φθαρτούς ανθρώπους αν είχες όσο ζούσες. Το μεγάλο Ταξίδι http://tinyurl.com/yar9kky8
   Αυτή ήταν η ζωή σου ! http://tinyurl.com/y8wuz6yw (Γι αυτούς που πιστεύουν ότι όλα τελειώνουν εδώ και όλα τελειώνουν με τον θάνατο του ανθρώπου. Ο Ιησούς Χριστός όμως και η Αγία Γραφή μας μιλάνε για μια άλλη πραγματικότητα που συναντάμε όταν φεύγουμε από αυτήν την ζωή που κατά την γνώμη μου κανένας άνθρωπος δεν θα έπρεπε να αγνοεί !)

  2. avatar Τι θα ωφεληθεί ο άνθρωπος αν κερδίσει τον κόσμο όλο&χάσει την ψυχή του;Ιησούς Χριστός,Μάρκος 8:36.Μόνο ο Ιησούς σώζει αιώνια!Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

   (1/2)Θα ήθελα να σε ρώτήσω πιστεύεις ότι ο Ιησούς Χριστός σταυρώθηκε&πέθανε με το πιο σκληρό τρόπο της εποχής του για να πιστεύεις εσύ αυτό που πιστεύεις; Θα έλεγα πως είναι κρίμα για τον άνθρωπο αν ζήσει της ζωή του&μια μέρα πεθάνει αλλά εν τωμεταξύ δε βρήκε ποτέ τον χρόνο για να σκεφτεί το βαθύτερο νόημα που ήρθε πάνω σε αυτή την Γη.&το κυριότερο που θα πάει όταν τελειώσουν τα 70-100 χρόνια αυτής της ζωής; Αν στα χρόνια που έχεις εσύ αλλά &ο κάθε άνθρωπος την ευκαιρία να ψάξεις&να βρεις τις σωστές απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα της ζωής δεν το κάνεις από αμέλεια ή επειδή δεν το θεωρείς άξιο να ασχοληθείς,τότε επέτρεψε μου να σου πω με όλο το σεβασμό που διαθέτω,το πέρασμα σου από αυτήν την Γη στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. Ή να το πω όπως το είπε ο Ιησούς Χριστός που σταυρώθηκε και αναστήθηκε από αγάπη για εμάς και την σωτηρία μας [36 Επειδή τι θέλει ωφελήσει τον άνθρωπον, εάν κερδήση τον κόσμον όλον και ζημιωθή την ψυχήν αυτού; 37 Η τι θέλει δώσει ο άνθρωπος εις ανταλλαγήν της ψυχής αυτού;] Μάρκος 8:36-37.
   &είναι συμφέρον σου να δίνεις προσοχή στα λόγια του Ιησού Χριστό,γιατί κάτι παραπάνω ξέρει.Ο Ιησούς ήταν παρών όταν δημιουργήθηκε ο πρώτος άνθρωπος (ο Αδάμ) διότι (3 Όλα έγιναν διαμέσου αυτού· και χωρίς αυτόν δεν έγινε ούτε ένα το οποίο έχει γίνει, Ιωάννης 1:3) και θα είναι επίσης παρών όταν όλοι οι άνθρωποι περάσουν ένας προς έναν από μπροστά Του για να δώσουν λογαριασμό πως ξόδεψαν τα χρόνια που τους δόθηκαν σε αυτό τον μοναδικό πλανήτη σε όλο το σύμπαν,την Γη.

  3. avatar Τι θα ωφεληθεί ο άνθρωπος αν κερδίσει τον κόσμο όλο&χάσει την ψυχή του;Ιησούς Χριστός,Μάρκος 8:36.Μόνο ο Ιησούς σώζει αιώνια!Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

   (2/2) [Και όταν έρθει ο Υιός τού ανθρώπου μέσα στη δόξα του,+όλοι οι άγιοι άγγελοι μαζί του,τότε θα καθήσει επάνω στον θρόνο τής δόξας του.+μπροστά του θα συγκεντρωθούν όλα τα έθνη· +θα τους χωρίσει από αναμεταξύ τους, όπως ο ποιμένας χωρίζει τα πρόβατα από τα ερίφια.+τα μεν πρόβατα θα τα στήσει από τα δεξιά του, ενώ τα ερίφια από τα αριστερά.] Ματθαίος 25:31-33.
   Η ανάσταση των νεκρών θα γίνει είτε το πιστεύεις είτε όχι:[28 Μη θαυμάζετε γι\' αυτό·επειδή, έρχεται ώρα, κατά την οποία, όλοι εκείνοι που είναι μέσα στα μνήματα, θα ακούσουν τη φωνή του·29 και θα βγουν έξω εκείνοι που έπραξαν τα αγαθά, σε ανάσταση ζωής· εκείνοι δε που έπραξαν τα φαύλα, σε ανάσταση κρίσης] Ιωάννη 5:28-29.
   Ενώ στην Αποκάλυψη 20:12-15 μας λέει για την ημέρα της κρίσεως [12 και είδα τούς νεκρούς, μικρούς και μεγάλους, να στέκονται μπροστά στον Θεό, και ανοίχθηκαν τα βιβλία· και ανοίχθηκε ένα άλλο βιβλίο, που είναι τής ζωής· και κρίθηκαν οι νεκροί από τα γραμμένα μέσα στα βιβλία, σύμφωνα με τα έργα τους. 13 Και η θάλασσα έδωσε τους νεκρούς που ήσαν μέσα σ\' αυτή, και ο θάνατος και ο άδης έδωσαν τους νεκρούς, που ήσαν μέσα σ\' αυτούς· και κρίθηκαν κάθε ένας σύμφωνα με τα έργα τους.14 Και ο θάνατος και ο άδης ρίχθηκαν στη λίμνη τής φωτιάς· αυτός είναι ο δεύτερος θάνατος.15 Και όποιος δεν βρέθηκε γραμμένος στο βιβλίο τής ζωής, ρίχθηκε στη λίμνη τής φωτιάς.] Οπότε η ζωή που κάνεις+οι επιλογές που κάνεις θα έχουν αιώνιο αντίκρυσμα+συνέπειες γι αυτό σκέψου καλά τι θα επιλέξεις να ακολουθείς+τι θα απορρίψεις.

 4. avatar Κλεόπας

  Ο αθεϊσμός πέθανε καϋμένε. Όπου εφαρμόστηκε οι άνθρωποι ακόμα τον φτύνουν. Κι ανοίγουν εκκλησίες.Τόσο κόλλημα πια; Πού ζεις;

  1. avatar Αφήστε με

   Αυτός που δεν εκλογικεύει, είναι προκατειλημμένος. Αυτός που δεν μπορεί να εκλογικεύσει, είναι ανόητος. Αυτός που δεν θέλει να εκλογικεύσει είναι, φανατικός.

  2. avatar Κλεόπας

   Για τον Μπόγια λέω

 5. avatar ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ!

  ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΣ ΔΟΞΑ ΘΕΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΑΜΗΝ.

 6. avatar ΜΠΟΓΙΑΣ

  Douskas John
  Γιατί άραγε όλοι οι χριστιανοί λένε μην μας βρίζετε γιατί μετά θα δείτε τι θα πάθετε.
  Γιατί η θρησκεία τους βασίζετε αποκλειστικά στον φόβο .
  Νεογνό προσπαθούν να σε πνίξουν στην κολυμπήθρα . Μετά αρχίζει το πλύσιμο εγκεφάλου .Από το σχολείο ,από την κοινωνία έμμεσα . Αν είσαι κακό παιδί ο θεός θα σε τιμωρήσει .Θα θα . Ολο τους το είναι βασίζεται στον φόβο .
  Ο θεός σας λοιπόν είναι ένας κακός θεός αν πάρουμε σαν δεδομένα τα βιβλία των γιδοβοσκών που είναι γεμάτα από αιμομιξίες -βία-ρατσισμό -εξόντωση αθώων ανθρώπων .
  Μήπως τα έχετε μπερδέψει λίγο εσείς οι χριστιανοί γιατί αν αυτός είναι ο καλός περιμένω με αγωνία τον άλλον τον κακό στην κόλαση .

  1. avatar Τι θα ωφεληθεί ο άνθρωπος αν κερδίσει τον κόσμο όλο&χάσει την ψυχή του;Ιησούς Χριστός,Μάρκος 8:36.Μόνο ο Ιησούς σώζει αιώνια!Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

   Άραγε έχεις διαβάσει έστω μια φορά την Καινή Διαθήκη από την αρχή μέχρι το τέλος; Άραγε ξέρεις τι είπε ο Ιησούς Χριστός ή απλά απορρίπτεις τον Ιησού εξαιτίας αυτών που άκουσες δεξιά και αριστερά αλλά δεν ξέρεις με ακρίβεια τι έχει πει ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός; Ή μήπως ταυτίζεις τον Ιησού Χριστό με αυτά που κάνουν οι παπάδες στο όνομα του Ιησού Χριστού και της Αγίας Γραφής; Αν όμως είχες διαβάσει την Καινή Διαθήκη θα ήξερες ότι οι άθεοι και οι αμαρτωλοί δεν είχαν πρόβλημα με τον Ιησού Χριστό. Το μεγαλύτερο πρόβλημα το είχαν οι γραμματείς και οι Φαρισαίοι που ήταν άνθρωποι της θρησκείας. Ήταν όμως πονηροί και υποκριτές. Ο Ιησούς Χριστός έλεγε αλήθειες που τους χαλούσε τα συμφέροντα τους. Και έτσι οι πονηροί άνθρωποι προτίμησαν να θανατώσουν τον Ιησού από το να μετανοήσουν. Το ότι όμως τον Ιησού Χριστό τον σταύρωσαν άνθρωποι της θρησκείας αυτό δεν εμπόδισε τον Ιησού Χριστό να αναστηθεί. Και σήμερα το ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί παπάδες και άνθρωποι της θρησκείας που εκμεταλλεύονται το όνομα του Ιησού Χριστού και κάνουν ένα σωρό αμαρτίες αυτό δεν θα εμποδίσει τον Ιησού Χριστό να ξανάρθει στην Γη, να αναστήσει όλους τους νεκρούς και να κρίνει με αλήθεια και δικαιοσύνη τον κάθε άνθρωπο που έζησε σε αυτή την Γη. Για αυτό γνώρισε πρώτα τι ακριβώς είπε ο Ιησούς Χριστός και τι λένε οι άνθρωποι στο όνομα Του και μετά αποφάσισε αν θα δεχτείς ή θα Τον απορρίψεις και θα απορρίψεις το μήνυμα Του.

   1. avatar Βγήκες πάλι παγανιά

    να μαζέψεις πρόβατα;;;
    Πόρτα πόρτα τι γίνεται; Τρώτε πόρτα;

    1. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

     Επειδή ότι είπε ο Ιησούς Χριστός είναι αλήθεια και όλα θα γίνουν όπως ακριβώς τα έχει πει ο Ιησούς Χριστός και είναι γραμμένα μέσα στην Καινή Διαθήκη θα πω ότι το συμφέρον του κάθε ανθρώπου είναι να αφήσει τα ψέματα και τις φιλοσοφίες στις οποίες πιστεύει ( είτε τις σκέφτηκε μόνος του είτε είναι παραδόσεις ανθρώπων) και να πάρει την Καινή Διαθήκη και να την μελετήσει με ανοιχτή καρδιά, ταπεινό πνεύμα και διαθέσει να εφαρμόσει ότι θέλει ο Ιησούς Χριστός από αυτόν. Ο Ιησούς Χριστός είπε το εξής και είναι η πραγματικότητα [ Του είπε τότε ο Πιλάτος: «Επομένως, βασιλιάς είσαι εσύ;» Αποκρίθηκε ο Ιησούς: «Εσύ λες σωστά ότι είμαι βασιλιάς. Εγώ γι’ αυτό έχω γεννηθεί και γι’ αυτό έχω έρθει στον κόσμο: για να μαρτυρήσω για την αλήθεια. Καθένας που είναι από την αλήθεια ακούει τη φωνή μου».] Ιωάννη 18:37. Αν αγαπάς την αλήθεια του Θεού και θέλεις να την εφαρμόσεις στην ζωή σου τότε τα λόγια του Ιησού Χριστού σε ελκύουν από μακριά. Αν είσαι θρησκευόμενος και αγαπάς στα κρυφά η στα φανερά την αμαρτία τα λόγια του Ιησού Χριστού σε αφήνουν αδιάφορο αφού εσύ έχεις βρει την θρησκεία που και σε επιτρέπει να κάνεις ότι αμαρτία θέλεις και σου λέει ψέματα ότι \"εσύ έχεις την καλύτερη θρησκεία του κόσμου\". Όμως αυτός που έχει τον αναστημένο Ιησού Χριστό μέσα στην καρδιά του φαίνεται από την ζωή του.(τέλος να διευκρινίσω ότι τον Θεό οι αληθινοί χριστιανοί δεν τον λένε Ιεχωβά ούτε με κάποιο άλλο όνομα αλλά τον αποκαλούν Ουράνιο Πατέρα γιατί ο Θεός είναι ο Πατέρας τους και θα ζήσουν μαζί Του αιώνια.

     1. avatar Κατάλαβα!!!

      Πολύ πόρτα!!!

  2. avatar Μαν, όλα καλά, αλλά…

   \"Νεογνό προσπαθούν να σε πνίξουν στην κολυμπήθρα . \" Σε τι είδους βαφτίσεις πας? Τράβα ένα βιντεάκι να γελάμε δέκα χρόνια!

   ΥΓ.: \"πλύσιμο εγκεφάλου\".
   Ε ?

 7. avatar Γιώργος Κλεώπας

  Δεν νομίζω πως χρειάζεται να είσαι ο Einstein για να αποφανθείς πως η ανθρώπινη ηλιθιότητα είναι μαζί με το άπειρο \"απύθμενη\". Μας το επιβεβαιώνουν κάθε στιγμή οι απανταχού \"οπαδοί\".

 8. avatar @@ch mpla mpla

  Μόνο που όταν γραφόταν η Καινή Διαθήκη εσείς δεν υπήρχατε ως θρησκεία. Ύστερα από 1500 χρόνια ξεφυτρώσατε και πουλάτε παραμύθι.Την Καινή Διαθήκη μην την πιάνεις στο στόμα σου καλύτερα.

  1. avatar ++

   Όχι μόνο 1500 χρόνια μετά, αλλά έγιναν και 500 θρησκευτικές οργανώσεις που αυτοονομάζονται εκκλησίες και δεν έχουν καμία σχέση με την Εκκλησία.

   1. avatar Τι θα ωφεληθεί ο άνθρωπος αν κερδίσει τον κόσμο όλο&χάσει την ψυχή του;Ιησούς Χριστός,Μάρκος 8:36.Μόνο ο Ιησούς σώζει αιώνια!Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

    Θα ήθελα να πω ότι θρησκείες υπάρχουν χιλιάδες γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν διαβάσει ούτε μια φορά στην ζωή τους την Αγία Γραφή που είναι ο Λόγος του Θεού για κάθε άνθρωπο.Οι άνθρωποι τους αρέσει να κάνουν θρησκείες στα μέτρα τους+όχι αυτό που δίδαξε ο Ιησούς Χριστός +είναι γραμμένο μέσα στην Καινή Διαθήκη. Ακόμα+εσύ ακολουθείς μια δική σου θρησκεία αν πιστεύεις ή κάνεις πράγματα που δεν τα δίδαξε ο Ιησούς Χριστός.Ακόμα όμως+αν κάνεις αυτά που λένε οι παπάδες ακόμα+τότε ακολουθείς ανθρώπινες παραδόσεις+θρησκεία γιατί ο Ιησούς Χριστός ποτέ δεν είπε κάποιος να βαφτίζεται με την βία ή με το ζόρι για να γίνει χριστιανός αλλά πρέπει πρώτα να πιστέψει ο ίδιος,να ομολογήσει με το στόμα του ότι πιστεύει στον Ιησού Χριστό ως Κύριο και Θεό του +μετά να βαφτιστεί (λόγια του ίδιου του Ιησού Χριστού στο κατά Μάρκο Ευαγγέλιο 16:15-16).Αν πχ σε έχουν βαφτίσει με το ζόρι τότε να ξέρεις ότι ενώπιον του Θεού της Αγίας Γραφής αυτό το βάπτισμα είναι άκυρο+στην πραγματικότητα είσαι αβάπτιστος. Αν πιστεύεις στον Ιησού Χριστό+θέλεις να κάνεις το θέλημα Του τότε να πας να βαφτιστείς στο νερό σε μια εκκλησία που ορθοτομεί το Ευαγγέλιο+δεν βαφτίζει νήπια.Γι αυτό αν έχεις θρησκεία τότε δεν ξέρεις αν έχεις σωθεί+που θα πας όταν φύγεις από αυτήν την ζωή.Αν όμως πιστεύεις στον Ιησού Χριστό+γνωρίζεις τι λέει μέσα στην Αγία Γραφή ξέρεις που θα πας γιατί ο Ιησούς είπε [6 Λέγει προς αυτόν ο Ιησούς· Εγώ είμαι η οδός+η αλήθεια+η ζωή· ουδείς έρχεται προς τον Πατέρα, παρά μόνο δια εμού] Ιωάννη

  2. avatar Τι θα ωφεληθεί ο άνθρωπος αν κερδίσει τον κόσμο όλο&χάσει την ψυχή του;Ιησούς Χριστός,Μάρκος 8:36.Μόνο ο Ιησούς σώζει αιώνια!Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

   Όταν ο Ιησούς Χριστός ήρθε+κήρυξε το Ευαγγέλιο υπήρχαν ιερείς που λειτουργούσαν στο ναό της Ιερουσαλήμ όπως υπήρχαν+οι γραμματείς+οι Φαρισαίοι οι οποίοι παρίσταναν ότι ήταν άνθρωποι του Θεού+της θρησκείας αλλά ο Ιησούς Χριστός τους αποκάλεσε ψεύτες+υποκριτές. Ο Ιησούς Χριστός καλεί τον κάθε άνθρωπο να μετανοήσει πραγματικά+να πιστέψει στον Ιησού Χριστό ως Κύριο+Σωτήρα του +στο Ευαγγέλιο που μας άφησε αλλιώς αν πεθάνει ο άνθρωπος θα πεθάνει με τις αμαρτίες του+θα πάει σε αιώνια κόλαση.Αυτό είναι το αληθινό Ευαγγέλιο που κήρυτταν οι μαθητές+Απόστολοι του Ιησού Χριστού,+αυτό λένε στους ανθρώπους+σήμερα οι αληθινοί μαθητές του Ιησού Χριστού.Στην πρώτη εκκλησία δεν υπήρχαν παπάδες που να φοράνε μαύρα (ούτε άσπρα) ράσα.Στην πρώτη εκκλησία πρώτα έπρεπε να πιστέψεις ο ίδιος στον Ιησού Χριστό+στο Ευαγγέλιο και μετά να βαπτιστείς (Μάρκο 16:15-16). Στην πρώτη εκκλησία δεν υπήρχε ειδική τάξη με ιερείς ή παπάδες γιατί η Αγία Γραφή λέει [ 5 και από του Ιησού Χριστού, όστις είναι ο μάρτυς ο πιστός, ο πρωτότοκος εκ των νεκρών και ο άρχων των βασιλέων της γης. Εις τον αγαπήσαντα ημάς και λούσαντα ημάς από των αμαρτιών ημών με το αίμα αυτού,
   6 και όστις έκαμεν ημάς βασιλείς και ιερείς εις τον Θεόν και Πατέρα αυτού, εις αυτόν είη η δόξα και το κράτος εις τους αιώνας των αιώνων· αμήν.] Αποκάλυψη 1:5-6.Στην Καινή Διαθήκη ο κάθε αληθινός χριστιανός είναι ιερέας+βασιλιάς στον Θεό και Ουράνιο Πατέρα του.Οι παπάδες+η ορθόδοξη εκκλησία κηρύττουν ένα άλλο Ευαγγέλιο που δεν μπορεί να δώσει αιώνια ζωή.

 9. avatar Τι θα ωφεληθεί ο άνθρωπος αν κερδίσει τον κόσμο όλο&χάσει την ψυχή του;Ιησούς Χριστός,Μάρκος 8:36.Μόνο ο Ιησούς σώζει αιώνια!Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

  (1/6)Ότι έχει πει ο Ιησούς Χριστός γίνεται γιατί ο Ιησούς Χριστός είναι Θεός και γνωρίζει τα πάντα πριν γίνουν. Ο Ιησούς Χριστός είπε [23 Τότε, αν κάποιος σας πει: “Ιδού, εδώ ο Χριστός” ή “εδώ”, μην το πιστέψετε.
  24 Γιατί θα εγερθούν ψευδόχριστοι και ψευδοπροφήτες και θα δώσουν σημεία μεγάλα και τέρατα, ώστε να πλανήσουν, αν είναι δυνατό, και τους εκλεκτούς.] Ματθαίος 24:23-24. Έτσι λοιπόν δεν είναι ότι ο Ιησούς Χριστός δεν ήξερε ότι στο μέλλον θα έρθουν πονηροί άνθρωποι που θα παριστάνουν τους ανθρώπους του Θεού αλλά στην πραγματικότητα είναι ψευδοπροφήτες και αυτά που λένε για τον Ιησού Χριστό είναι ψέματα. Ο Ιησούς Χριστός μας είπε όλη την αλήθεια για να προσέχουμε+να μην γίνουμε θύματα της ψεύτικης θρησκείας και ψεύτικων διδασκάλων+προφητών. Όμως οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν τα λόγια του Ιησού για να προσέχουν.Ο Ιησούς Χριστός είπε πολύ ξεκάθαρα πράγματα για το ποιος γάμος είναι ευλογημένος από τον Θεό και ποιο είναι το θέλημα του Θεού για το διαζύγιο [3 Και τότε τον πλησίασαν Φαρισαίοι, για να τον πειράξουν, και έλεγαν: «Άραγε επιτρέπεται σ’ έναν άνθρωπο να αποδιώξει τη γυναίκα του για οποιαδήποτε αιτία;»
  4 Εκείνος αποκρίθηκε και τους είπε: «Δε διαβάσατε ότι ο Κτίστης από την αρχή τούς έκανε αρσενικό και θηλυκό;
  5 Και είπε: Γι’ αυτό θα εγκαταλείψει ο άνθρωπος τον πατέρα του και τη μητέρα του και θα κολληθεί στη γυναίκα του, και θα είναι οι δύο μία σάρκα.
  6 Ώστε δεν είναι πια δύο, αλλά μία σάρκα. Ό,τι λοιπόν ο Θεός συνέζευξε ο άνθρωπος ας μην το χωρίζει»..

 10. avatar Τι θα ωφεληθεί ο άνθρωπος αν κερδίσει τον κόσμο όλο&χάσει την ψυχή του;Ιησούς Χριστός,Μάρκος 8:36.Μόνο ο Ιησούς σώζει αιώνια!Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

  (2/6) ... 6 Ώστε δεν είναι πια δύο, αλλά μία σάρκα. Ό,τι λοιπόν ο Θεός συνέζευξε ο άνθρωπος ας μην το χωρίζει».
  7 Του λένε: «Γιατί τότε ο Μωυσής έδωσε εντολή να δώσει έγγραφο διαζυγίου και να την αποδιώξει;»
  8 Τους απαντά: «Ο Μωυσής σύμφωνα με τη σκληροκαρδία σας σας επέτρεψε να αποδιώξετε τις γυναίκες σας· από την αρχή όμως δεν έχει γίνει έτσι.] Ματθαίος 19:3-8. Έτσι ο Ιησούς Χριστός δίδαξε ότι το αρχικό και τέλειο σχέδιο του Δημιουργού Θεού για τον άνδρα και την γυναίκα είναι να παντρευτούν και να είναι μαζί για πάντα, στην αρχή ούτε ο θάνατος υπήρχε. Ο Θεός θέλει ένας άντρας να παντρεύεται μια γυναίκα. Όσοι αγαπάνε τον Ιησού Χριστό τότε κάνουν το θέλημα Του όχι διά της βίας αλλά από αγάπη προς τον Ιησού Χριστό. Όμως ο άνθρωπος είναι ελεύθερος αν θέλει να κάνει το δικό του θέλημα ή την αμαρτία αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν πρέπει να ξεγελά τον εαυτό του ότι είναι μαθητής του Ιησού Χριστού και χριστιανός. Στο άρθρο αυτό βλέπουμε ένα ψευδοπροφήτη που βρήκε ανθρώπους που δεν ξέρανε την Αγία Γραφή και τους έπεισε ότι το να έχει ένας άντρας πολλές γυναίκες δεν είναι αμαρτία ( στην ιστορία δεν ήταν ο μόνος, και ο Μωάμεθ είπε και έκανε το ίδιο). Όμως ο Ιησούς Χριστός είπε ότι όποιος έχει παντρευτεί ή έχει σεξουαλική σχέση με πάνω από μια γυναίκα ή σχέση έξω από το γάμο ή πριν το γάμο αυτό είναι πορνεία και μοιχεία και άρα δεν μπορεί να έχει αιώνια ζωή. Δηλαδή οι ακόλουθοι του ψευδοπροφήτη αμαρτάνουν και θα πάνε σε αιώνια κόλαση γιατί παραπλανήθηκαν από ψέματα.

 11. avatar Τι θα ωφεληθεί ο άνθρωπος αν κερδίσει τον κόσμο όλο&χάσει την ψυχή του;Ιησούς Χριστός,Μάρκος 8:36.Μόνο ο Ιησούς σώζει αιώνια!Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

  (3/6) Ο Ιησούς Χριστός είπε ότι για τον Θεό μοιχεία δεν είναι μόνο το να πας με μια γυναίκα που δεν είσαι παντρεμένος αλλά είπε [27 «Ακούσατε ότι ειπώθηκε: Μη μοιχέψεις.
  28 Εγώ όμως σας λέω ότι καθένας που βλέπει γυναίκα, με σκοπό να επιθυμήσει αυτήν, ήδη μοίχεψε με αυτή μέσα στην καρδιά του.
  29 Και αν ο οφθαλμός σου ο δεξιός σε σκανδαλίζει, βγάλε τον και ρίξε τον μακριά από εσένα. Γιατί σε συμφέρει να χαθεί ένα από τα μέλη σου και να μη ριχτεί όλο το σώμα σου στη γέεννα.
  30 Και αν το δεξί σου χέρι σε σκανδαλίζει, κόψε το εντελώς και ρίξε το μακριά από εσένα. Γιατί σε συμφέρει να χαθεί ένα από τα μέλη σου και να μην πάει όλο το σώμα σου στη γέεννα».
  31 «Ειπώθηκε επίσης: Όποιος αποδιώξει τη γυναίκα του ας της δώσει έγγραφο διαζυγίου.
  32 Κι εγώ σας λέω ότι καθένας που αποδιώχνει τη γυναίκα του εκτός από λόγο πορνείας την κάνει να μοιχευτεί. Και όποιος νυμφευτεί αποδιωγμένη, μοιχεύεται».] Ματθαίος 5:27-32. Πράγμα που σημαίνει ότι ακόμα και το να επιθυμείς σεξουαλικά και να θέλεις να κοιμηθείς με μια γυναίκα που δεν έχεις παντρευτεί ήδη έχεις αμαρτήσει. Όμως ο Ιησούς Χριστός είπε ότι ακόμα και το διαζύγιο δεν είναι θέλημα του Θεού. Όμως στις ημέρες μας υπάρχουν θρησκείες και διάφοροι άνθρωποι της θρησκείας που λένε στους ανθρώπους ότι ο Θεός επιτρέπει μέχρι τρεις γάμους. Έτσι και αυτές οι θρησκείες οδηγούν τους οπαδούς τους σε αιώνια κόλαση και εδώ στην Ελλάδα έχουμε αντιπροσώπους τέτοιων ψεύτικων θρησκειών που οδηγούν τους ανθρώπους σε μοιχεία χωρίς να το γνωρίζουν.

 12. avatar Τι θα ωφεληθεί ο άνθρωπος αν κερδίσει τον κόσμο όλο&χάσει την ψυχή του;Ιησούς Χριστός,Μάρκος 8:36.Μόνο ο Ιησούς σώζει αιώνια!Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

  (4/6) Όπως υπάρχουν ψεύτικες θρησκείες που δεν λένε την αλήθεια του Ιησού Χριστού και του Ευαγγελίου στους ανθρώπους. Για παράδειγμα δεν λένε τις πνευματικές αρχές του Θεού για τον γάμο και τα μέλη τους ζουν στην άγνοια και στην αμαρτίαπαρόλα αυτά νομίζουν ότι είναι χριστιανοί και θα πάνε στον παράδεισο. Παράδειγμα υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν σεξουαλικές σχέσεις πριν το γάμο. Ενώ κάποιοι έχουν σχέσεις με περισσότερες από μία γυναίκα πριν παντρευτούν. Παρόλα αυτά όμως αν δώσουν λίγα χρήματα στον παπά της θρησκείας τους τότε ο παπάς θα τους παντρέψει \"χριστιανικά\" και θα ευλογήσει τον γάμο. Όμως οι άνθρωποι αυτοί έχουν αναρτήσει στην ζωή τους+πάνε κατευθείαν στην κόλαση αν δεν μετανοήσουν πραγματικά και δεν πιστέψουν στον Ιησού Χριστό και στο Ευαγγέλιο. Έτσι λοιπόν δεν είναι μόνο οι μορμόνοι που έχουν κάνει μια ψεύτικη θρησκεία κομμένη+ραμμένη στα αμαρτωλά μέτρα τους αλλά και άλλες θρησκείες που επιτρέπουν τον άνθρωπο να παντρευτεί μέχρι τρεις φορές ή να έχει προγαμιαίες σχέσεις. Οι περισσότεροι άνθρωποι τέτοια θρησκεία θέλουν. Να κάνουν ότι αμαρτία θέλουν+να πηγαίνουν στον παπά της θρησκείας τους και να τους ευλογεί. Και όταν πεθάνουν ο παπάς της θρησκείας να πει στον Θεό να τους βάλει (σε τόπο χλοερο και σε τόπο αναπαύσεως). Όμως τέτοιες θρησκείες η Αγία Γραφή τις ονομάζει \"εθελοθρηκεία\" + η εθελοθρηκεία δεν μπορεί να σώσει τον άνθρωπο ούτε να του δώσει αιώνια ζωή, μόνο ο αναστημένος Ιησούς Χριστός μπορεί να σώσει τον άνθρωπο,να τον αγιάσει+να του δώσει αιώνια ζωή.

 13. avatar Τι θα ωφεληθεί ο άνθρωπος αν κερδίσει τον κόσμο όλο&χάσει την ψυχή του;Ιησούς Χριστός,Μάρκος 8:36.Μόνο ο Ιησούς σώζει αιώνια!Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

  (5/6) ο άνθρωπος από την αρχή δημιουργίας του είναι \"θρησκευτικό\" ον και θέλει να πιστεύει σε κάτι ανώτερο από αυτόν.Αυτήν την ανάγκη του ανθρώπου την ξέρουν οι άνθρωποι της ψεύτικης θρησκείας και την εκμεταλλεύονται. Έτσι φτιάχνουν θρησκείες στα μέτρα του πονηρού+αμαρτωλού ανθρώπου, όπου οι πιστοί μπορούν να ικανοποιούν τα αμαρτωλά τους πάθη και ταυτόχρονα να νομίζουν ότι θα πάνε στον παράδεισο επειδή συμμετέχουν σε κάποιες θρησκευτικές τελετές. Όμως ο Ιησούς Χριστός μας καλεί στην αλήθεια Του. Ο αληθινός Θεός θέλει από τα παιδιά Του δηλαδή τους αληθινούς χριστιανούς και ζουν στην αλήθεια, στην δικαιοσύνη, στην αγιότητα,στο έλεος και στην αγάπη. Αυτά εφάρμοσε ο Ιησούς Χριστός και ζήτησε από τους αληθινούς μαθητές Του. Αν αγαπάς πραγματικά τον Ιησού Χριστό θέλεις να εφαρμόσεις τα λόγια Του στην ζωή σου. Ο αληθινός μαθητής του Ιησού Χριστού δεν δέχεται να πιστεύει σε κάτι ή να εφαρμόζει κάτι που δεν το δίδαξε ο ίδιος ο Ιησούς. Έτσι και εσύ πρέπει να εξετάσεις αν ακολουθείς τον Ιησού Χριστό και το Ευαγγέλιο που μας δίδαξε. Δεν είναι μόνο οι μορμόνοι που κάνουν πορνεία με πολλές γυναίκες που μπορούν να παντρευτούν. Είναι+αυτοί που επιτρέπουν μέχρι τρεις γάμους. Είναι+αυτοί που ευλογούν γάμους σε ανθρώπους που έχουν προγαμιαίες σχέσεις.Ειναι+αυτοί που ζητούν χρήματα για να κάνουν μια θρησκευτική τελετή (γάμο,βάφτιση,κτλ) ενώ τα πράγματα του Θεού είναι δωρεάν. Είναι+αυτοί που βαφτίζουν με το ζόρι (νηπιοβαπτισμός) ενώ ο Ιησούς είπε πρώτα πρέπει να πιστέψει +μετά να βαπτιστεί.

 14. avatar Τι θα ωφεληθεί ο άνθρωπος αν κερδίσει τον κόσμο όλο&χάσει την ψυχή του;Ιησούς Χριστός,Μάρκος 8:36.Μόνο ο Ιησούς σώζει αιώνια!Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

  (6/6) Έτσι πρέπει να μάθουμε να διακρίνουμε ποια είναι η αλήθεια για την ζωή μας με βάση το Άγιο θέλημα του Θεού και την Αγία Γραφή και ποιο είναι το ψέμα των ανθρώπων που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το θρησκευτικό αίσθημα των ανθρώπων και την άγνοια που έχουν οι περισσότεροι άνθρωποι για την Αγία Γραφή. Ο διάβολος δεν θέλει οι άνθρωποι να μελετούν την Αγία Γραφή και να ζουν στην απιστία και στο πνευματικό σκοτάδι. Οι άνθρωποι της θρησκείας κρατάνε επίτηδες στην άγνοια του Ευαγγελίου τους ανθρώπους για να μπορούν μετά να ζητάνε χρήματα για τις τελετές που προσφέρουν. Πολλοί άνθρωποι απορρίπτουν τον Ιησού Χριστό επειδή υπάρχουν τόσες πολλές ψεύτικες θρησκείες και τόσοι ψευδοδιδάσκαλοι. Όπως δεν σταματάς να δέχεσαι τα γνήσια χαρτονομίσματα επειδή υπάρχουν πολλά πλαστά με τον ίδιο τρόπο δεν πρέπει να απορρίπτεις τον Ιησού Χριστό, την ανάσταση Του και το Ευαγγέλιο επειδή υπάρχουν τόσες πολλές θρησκείες ή άνθρωποι που λένε ότι είναι χριστιανοί χωρίς να ζουν σύμφωνα με την διδασκαλία του Ιησού Χριστού. Ο Ιησούς Χριστός είπε [ 35 Ο ουρανός οι η γη θα παρέλθουν, οι λόγοι μου όμως δε θα παρέλθουν».] Ματθαίος 24:35. Όλα όσα είπε ο Ιησούς Χριστός είναι αλήθεια και θα γίνουν όπως ακριβώς τα είπε. Αν εσύ πιστέψεις στην ανάσταση του Ιησού Χριστού και ακολουθείς την διδασκαλία Του δεν θα χάσεις αλλά θα έχεις χαρά, ειρήνη ψυχής, ευλογία+αιώνια ζωή. Αν όμως απορρίψεις τον Ιησού Χριστό ή παρασυρθείς από την αμαρτία ή ψεύτικες διδασκαλίες τότε εσύ θα χάσεις+θα ζημιωθεις αιώνια. Διάλεξε!

  1. avatar 667

   Αλλη κασέτα δεν εχεις να μας παίξεις;

   1. avatar Τι θα ωφεληθεί ο άνθρωπος αν κερδίσει τον κόσμο όλο&χάσει την ψυχή του;Ιησούς Χριστός,Μάρκος 8:36.Μόνο ο Ιησούς σώζει αιώνια!Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

    Ξέρεις εσύ κανέναν άλλο που μπορεί να σε αναστήσει και να σου δώσει αιώνια ζωή; Εγώ πάντως μόνο τον Ιησού Χριστό γνωρίζω που είπε [25 Της είπε ο Ιησούς: «Εγώ είμαι η ανάσταση και η ζωή. Όποιος πιστεύει σ’ εμένα κι αν πεθάνει θα ζήσει,
    26 και καθένας που ζει και πιστεύει σ’ εμένα δε θα πεθάνει στον αιώνα. Το πιστεύεις αυτό;»] Ιωάννη Ευαγγέλιο 11:25-26. Όσο υπάρχει έστω και ένας που δεν έχει ελπίδα ανάστασης και αιωνίου ζωής δεν θα σταματήσω να λέω τα ίδια και τα ίδια μέχρι να ακούσουν όλοι το Ευαγγέλιο ( = καλά νέα) του Ιησού Χριστού. Ευχαριστώ για την κατανόηση.

 15. avatar Παππού

  Πρόσεχε! Θα κολλήσεις μορμονίτιδα. Μια μια τις μπουκιές!

 16. avatar ποιοι άραγε

  Άλλοι τη βρίσκουν με το σεξ, άλλοι κάνουν σταυροφορίες... Όπως τη βρίσκει ο καθένας.
  Το ποιος είναι πιο σωστός είναι παντελώς αδιάφορο

 17. avatar Stateless

  Πουφ! Καθυστερημένοι πιστοί!

 18. avatar Ch07:36-1

  Καλημέρα σε όλη την Ελλάδα με τον Ιησού Χριστό. Εν αρχή ην ο Λόγος, και ο Λόγος ην παρα τω Θεώ, και Θεός ην ο Λόγος. Ούτως ην εν αρχή παρά τω Θεώ. Πάντα δι\'αυτου εγειναν\' και χωρίς αυτού δεν εγεινεν ουδέ εν το οποίον εγεινεν. Εν αυτω ην ζωή, και η ζωή ην το φως των ανθρώπων. Και το φως εν τη σκοτια φέγγει, και η σκοτια δεν κατελαβεν αυτό. Κυρίες και κύριοι, μια είναι η διδασκαλία του Ιησού Χριστού. Η οποία είναι, μέσα στην Καινή Διαθήκη. Στην Διδασκαλία αυτή, δεν έχουμε κανένα δικαίωμα, ούτε να προσθέσουμε, ούτε να αφαιρέσουμε. Τα πνευματικά, πνευματικός ανακρινονται. Η προφητεία είναι χάρισμα, από τον Θεό, σε άνθρωπο, γυναίκα η άνδρα, το σκεύος του, να είναι αγιασμενο, με τον τρόπο, όπως ακριβώς θέλει ο Θεός. Ο δε προφητειών, λαλεί προς ανθρώπους εις οικοδομην και προτροπην και παρηγοριάν.Οτι λέει ο προφήτης, Πρέπει, οπωσδήποτε, να συμφωνεί, με τον Λόγο του Θεού. Αν δεν συμφωνεί, μιλά από την καρδιά του. Η Εκκλησία του Ιησού Χριστού, είναι το σώμα του Ιησού Χριστού, το οποίο ακολουθεί, κατά πάντα τους Λόγους Του. Εδώ στην γη, καθημερινά, διδασκομεθα, εκπαιδευομαστε, σαν πραγματικοι μαθητές Ιησού Χριστού. Με την Αρπαγή της Εκκλησίας, θα φανούν, όσοι πέρασαν τις εξετάσεις. Ήδη θα ξέρουν, όσοι έφυγαν, εν Χριστω, πριν την Αρπαγή. Μην ακούτε, μην πιστεύεται, ότι συμβαίνουν γύρω μας, Αν δεν συμφωνούν με την Καινή Διαθήκη.

  1. avatar ΜΠΟΓΙΑΣ

   Μή σνιφάρεις λιβάνι,αδικείς τον εαυτό σου.

   1. avatar Βασιλης7161

    Τί λιβάνι καμμία σχέση.Ιεχωβας είναι το νου σας μη μπλέκετε μαζί τους.Διαλύουν σπίτια και οικογένειες αυτοι.!

  2. avatar 667

   Άλλη κασέτα δεν έχεις να μας παίξεις;

  3. avatar @@ch

   Μόνο που όταν γραφόταν η Καινή Διαθήκη εσείς δεν υπήρχατε ως θρησκεία. Ύστερα από 1500 χρόνια ξεφυτρώσατε και πουλάτε παραμύθι.

 19. avatar 667

  Η θρησκείες είναι μορφές ψυχικής διαταραχής.

  1. avatar criskalts

   Δεκτή η άποψή σου, αποτελεί ένα ευπρεπές αντιεπιχείρημα πηρός υποστήριξη των ξερόλων.

   1. avatar 667

    Η ιωση του χριστιανισμού είναι ακόμη ανθεκτική στίς ισχυρές δόσεις λογικής αλλά με τη πρόοδο της επιστήμης θα περιοριστεί η μετάδοσή της.

    1. avatar criskalts

     Ακριβώς αυτό, τπτ άλλο!!!

  2. avatar Richard 29

   Η ψυχικές διαταραχές δεν χρειάζονται τη θρησκεία. Εμφανίζονται και στους άθεους, μια χαρά!

   1. avatar 667

    Δεκτή η αποψή σου,αποτελεί ενα ευπρεπές αντιεπιχείρημα πρός υποστήριξη των θρησκόπληκτων.

 20. avatar Κερασμενο

  Καταζητούμενος καραφλος για σεξουαλικές επιθέσεις πιάστηκε να εισβάλλει ημίγυμνος σε σπίτι από την πόρτα του σκύλου...Ελεγε οτι ηταν πρωην τσαρος της Ελληνικης οικονομιας και οτι ηθελε να συναντησει την Πωλα Ρουπα η` αντι αυτης τον σακατη Σοιμπλε .Τον συλλαβανε παραυτα αλλα ..τους ΞΕΦΥΓΕ ... θα γινει πιθανον Μορμονος !!!Παει παιδια μεχρι εδω.... ητανε!!Δεν υπαρχει γιατρεια !!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...