Ακόμα 60 κρούσματα του νέου κοροναϊού εντοπίστηκαν μεταξύ των επιβαινόντων στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, το οποίο παραμένει σε καραντίνα στα ανοικτά της Γιοκοχάμας, στην Ιαπωνία.

Οι εργαστηριακές εξετάσεις σε δείγματα επιβαινόντων έδειξαν άλλα 60 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού που εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο στην πόλη Ουχάν, στην κεντρική επαρχία Χουμπέι της Κίνας, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ επικαλούμενο το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο TBS.

Ο εντοπισμός των νέων κρουσμάτων αυξάνει το σύνολο των φορέων του ιού πάνω στο πλοίο σε 130, κατά την ίδια πηγή.

Το κρουαζιερόπλοιο, με πάνω από 1.700 επιβαίνοντες — πολλοί εξ αυτών αποβιβάστηκαν και διακομίστηκαν σε νοσοκομεία — τέθηκε σε καραντίνα, αρχικά δύο εβδομάδων, την 3η Φεβρουαρίου.

Το Diamond Princess απέπλευσε από τη Γιοκοχάμα στις 20 Ιανουαρίου και επέστρεψε στις 3 Φεβρουαρίου. Μεταξύ των επιβατών ήταν και ένας Κινέζος που στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι είχε μολυνθεί από τον κοροναϊό. Ο ασθενής αποβιβάστηκε στο Χονγκ Κονγκ στις 25 Ιανουαρίου.

Οι ιαπωνικές αρχές διέταξαν το κρουαζιερόπλοιο να αράξει στα ανοιχτά της Γιοκοχάμα για να εξεταστούν οι επιβάτες και το πλήρωμα. Η καραντίνα θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου