Νέο πλαίσιο περιορισμών για τους Αμερικανούς που επισκέφτηκαν την Κίνα ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της απειλής του νέου κοροναϊού.

Στελέχη των αεροπορικών εταιριών δήλωσαν πως όλοι οι επιβάτες που έχουν ως προορισμό τις ΗΠΑ, θα πρέπει να ερωτώνται αν έχουν επισκεφτεί την Κίνα.

Οι αεροπορικές εταιρίες θα ελέγχουν τα διαβατήρια των επιβατών, ενώ προειδοποίησαν ότι η εφαρμογή των νέων κανόνων θα απαιτήσει την άφιξη των επιβατών στα αεροδρόμια ακόμη νωρίτερα για τις πτήσεις που έχουν ως προορισμό τις ΗΠΑ.

Από την πλευρά της, η αεροπορική εταιρία American Airlines Inc ανακοίνωσε χθες ότι ενθάρρυνε τους επιβάτες που ταξιδεύουν προς τις ΗΠΑ «να φτάνουν στο αεροδρόμιο τρεις ώρες νωρίτερα, καθώς θα πρέπει να περάσουν περισσότερους ελέγχους και έτσι επιμηκύνεται η χρονική διάρκεια των ελέγχων» μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το Reuters.

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποβάθμισε τις ανησυχίες

Οι ΗΠΑ έχουν ενεργήσει αποφασιστικά για την προστασία των Αμερικανών από την απειλή του νέου κοροναϊού που εξαπλώνεται ταχύτατα, ενώ παράλληλα προσφέρουν βοήθεια στην Κίνα, δήλωσε χθες, Κυριακή (02.02), ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Ωστόσο, ένας σύμβουλος του Τραμπ δήλωσε πως το Πεκίνο δεν δέχθηκε την προσφορά για την χορήγηση βοήθειας.

Ο Τραμπ εμφανίστηκε να υποβαθμίζει τις ανησυχίες για τις επιπτώσεις στις ΗΠΑ από την εξάπλωση του νέου κοροναϊού, που έχει κοστίζει την ζωή 361 ανθρώπων στην Κίνα, με τον εντοπισμό κρουσμάτων σε περισσότερες από 12 χώρες.

«Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί, αλλά ναι το αντιμετωπίσαμε, ναι» δήλωσε ο πρόεδρος Τραμπ στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox.

Οι ανησυχίες σχετικά με την εξάπλωση του ιού στις ΗΠΑ οδήγησαν τις αρχές να ανακοινώσουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την δημόσια υγεία, αλλά και να απαγορεύσουν την είσοδο ξένων υπηκόων που έχουν πρόσφατα επισκεφτεί την Κίνα.