Τα αντίποινα για επιθέσεις εναντίον τουρκικών δυνάμεων στην Ιντλίμπ της Συρίας θα συνεχιστούν, όπως δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, μετά τον θάνατο τεσσάρων Τούρκων στρατιωτών και τον τραυματισμό ακόμα εννέα σε βομβαρδισμό των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων.

«Απαντήσαμε αναλόγως σ’ αυτές τις επιθέσεις και θα συνεχίσουμε να κάνουμε το ίδιο, είτε με το πυροβολικό είτε με τους όλμους μας. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις μας για την ασφάλεια της χώρας μας, του λαού μας και των αδελφών μας στην Ιντλίμπ» δήλωσε σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη.

«Αυτοί που αμφισβητούν την αποφασιστικότητά μας θα καταλάβουν σύντομα πως έκαναν ένα σφάλμα» πρόσθεσε ο Ερντογάν, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Η Τουρκία σκότωσε στρατιώτες του συριακου καθεστώτος ως απάντηση στον βομβαρδισμό, όπως είπε ο Τούρκος πρόεδρος, καλώντας τη Μόσχα να μην «εμποδίσει» την απάντηση της Άγκυρας.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, τουλάχιστον τριάντα και έως 35 Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά την τούρκική απάντηση.

Έξι στελέχη των ενόπλων δυνάμεων της Συρίας σκοτώθηκαν σε επίθεση της Τουρκίας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η τουρκική επίθεση εξαπολύθηκε σε αντίποινα για βολές του συριακού πυροβολικού στην Ιντλίμπ νωρίτερα σήμερα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι τέσσερις Τούρκοι στρατιωτικοί και να τραυματιστούν οι εννέα, εκ των οποίων ένας σοβαρά.