Σε συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία στις μεγαλύτερες πόλεις της Βραζιλίας, το Ρίο ντε Τζανέιρο και το Σάο Παόλο, κατέληξαν οι διαδηλώσεις συμπαράστασης προς τους απεργούς εκπαιδευτικούς.

Ειρηνική διαδήλωση 5.000 ανθρώπων στο Ρίο σημαδεύτηκε από τις επιθέσεις μικρής ομάδας κουκουλοφόρων σε καταστήματα, ενώ πυρπόλησαν περιπολικό και πέταξαν βόμβες μολότοφ.
 
Συγκρούσεις σημειώθηκαν και στο Σάο Πάολο όπου καταστήματα λεηλατήθηκαν.
Η αστυνομία, όπως μεταδίδει το BBC, απάντησε με δακρυγόνα και σπρέι πιπεριού ενώ δεκάδες άτομα συνελήφθησαν.

Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν και σε επτά τράπεζες έγιναν βανδαλισμοί κατά τη διάρκεια των ταραχών στο Σάο Πόλο, σύμφωνα με το Reuters.

Όπως και την περασμένη εβδομάδα, το ξέσπασμα της βίας ήταν εντονότερο στο Ρίο.

Η τηλεόραση μετέδωσε εικόνες με μικρές ομάδες μαυροντυμένων κουκουλοφόρων να επιτίθενται σε τράπεζες και να ανάβουν φωτιές στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Ένα περιπολικό πυρπολήθηκε.

Οι αρχές της πόλης κάλεσαν τους εκπαιδευτικούς να επιστρέψουν στις δουλειές τους. Οι απεργοί διεκδικούν μεγάλη αύξηση στους μισθούς τους και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Οι συνεχιζόμενες ταραχές και οι βίαιες διαδηλώσεις προκαλούν πονοκέφαλο στην κυβέρνηση της Βραζιλίας καθώς απομένουν μόλις 8 μήνες πριν τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο