Περισσότεροι από 300 άνθρωποι οδηγήθηκαν στο κρατητήριο χθες στη Μόσχα κατά τη διάρκεια διαδήλωσης για τη φονική επίθεση με μαχαίρι σε βάρος 25χρονου ο οποίος κατέληξε την περασμένη εβδομάδα.

Η διαδήλωση έγινε σε αγορά στα νότια της ρωσικής πρωτεύουσας όπου ζουν πολλοί μετανάστες, σύμφωνα με το πρακτορείο RIA Novosti. Στη διαδήλωση εκτιμάται πως συμμετείχαν περίπου χίλια άτομα. Αρχικά μερίδα διαδηλωτών επικεντρώθηκε στα γραφεία της τοπικής αστυνομίας αλλά η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου όταν στοχοποιήθηκαν μια αγορά κι ένα κατάστημα, όπως αναφέρθηκε επειδή απασχολούν μεγάλο αριθμό μεταναστών,. 

Οι διαδηλωτές εισέβαλαν στο κατάστημα σπάζοντας τη βιτρίνα και πετώντας καπνογόνα.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα οπτικό υλικό από κάμερα ασφαλείας στο οποίο φαίνεται ένας άνδρας που πιστεύεται πως είναι ο ύποπτος για το φόνο. Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναγνώρισαν πως πρόκειται για μετανάστη.

Η ταυτότητα του 25χρονου που έπεσε νεκρός μετά το μαχαίρωμα δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί, σύμφωνα με το CΝΝ.

Το κρατικό πρακτορείο Ιtar-Tass μετέδωσε πως πολλοί κάτοικοι κατηγορούν τους μετανάστες για το φόνο και βγήκαν στους δρόμους για να απαιτήσουν την τιμωρία των υπευθύνων.

To Reuters αναφέρει πως ορισμένοι από τους διαδηλωτές φώναζαν ρατσιστικά συνθήματα και προχώρησαν σε βανδαλισμούς καταστημάτων που απασχολούν μετανάστες στην περιοχή Biryulyovo, σημειώνοντας πως ο φόνος του νεαρού Ρώσου αποδίδεται σε έναν άνδρα από τον Καύκασο.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο