Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν σε βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν σε μεγάλες πόλεις του Πακιστάν, όπως έγινε γνωστό από τις τοπικές αρχές.

Από την έκρηξη μιας βόμβας στην πόλη Κουέτα, την πρωτεύουσα της επαρχίας του Μπαλουτσιστάν, σκοτώθηκαν έξι άνθρωποι και άλλοι 35 τραυματίστηκαν, δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής της περιοχής Άμπντουλ Ραζάακ Σίμα. Η βόμβα ήταν τοποθετημένη σε ένα ποδήλατο που οι δράστες το είχαν αφήσει κοντά σε ένα αστυνομικό τμήμα και σε μια πολυσύχναστη αγορά, στο κέντρο της πόλης.

Μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται ένα παιδί και ένας αστυνομικός.

Σύμφωνα με έναν ειδικό πυροτεχνουργό στην κατασκευή της αυτοσχέδιας βόμβας είχαν χρησιμοποιηθεί τουλάχιστον έξι κιλά εκρηκτικών υλών.

Νωρίτερα είχαν σημειωθεί άλλες δύο βομβιστικές επιθέσεις, μία στην αγορά της Λαχώρης, όπου σκοτώθηκε ένας και τραυματίστηκαν 13 άνθρωποι και άλλη μία στην Πεσαβάρ, την πρωτεύουσα της επαρχίας Χάιμπερ Παχτούνχβα, όπου τραυματίστηκε ένας άνθρωπος.

Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτές οι οποίες σημειώθηκαν μία ημέρα μετά τις δηλώσεις που έκανε ο ηγέτης των Πακιστανών Ταλιμπάν Χακιμουλάχ Μεχσούντ, ο οποίος κλήθηκε να συμμετάσχει σε ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση. Σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC ο Μεχσούντ είπε ότι οι Ταλιμπάν είναι ανοιχτοί στο διάλογο αλλά ότι η κυβέρνηση του Πακιστάν δεν έχει κάνει σοβαρές προσπάθειες για την έναρξη διαπραγματεύσεων.