Κατά της στάσης της Τουρκίας στο θέμα της Λιβύης, το προσφυγικό και των θεμάτων με την Κύπρο τάχθηκε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Δεν μου αρέσει η πρόσφατη τουρκική παρέμβαση στη Λιβύη, επειδή δεν πιστεύω ότι οι ξένες δυνάμεις πρέπει να παρεμβαίνουν στις υποθέσεις της Λιβύης, διότι είναι επικίνδυνο.

Όσον αφορά την Τουρκία, την Κύπρο και την Ελλάδα, όλες αυτές τις περίπλοκες περιστάσεις, πρέπει να πω ότι πάντα ήμουν και θα εξακολουθήσω να είμαι στην κυπριακή πλευρά», είπε μεταξύ άλλων ο τέως πρόεδρος της Κομισιόν σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής», ενώ για τις απειλές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι θα ανοίξει τα σύνορα πρόσθεσε:

«Ο Ερντογάν απείλησε την Επιτροπή και εμένα τον ίδιο πολλές φορές ότι θα ανοίξει τις πύλες της χώρας του – για να χρησιμοποιήσω την έκφρασή του. Τις απειλές του της παίρνω σοβαρά, αλλά δεν τις πιστεύω».

Παράλληλα, ο κ. Γιούνκερ χαρακτήρισε «φίλους» τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ σε ερώτηση με ποιον θα πήγαινε για ποτό απάντησε και με τους δύο ταυτόχρονα.

Όσον αφορά τον Γιάνη Βαρουφάκη σχολίασε ότι δεν τον εντυπωσίασε σε μία συνάντηση δέκα λεπτών που είχαν.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο «Έθνος της Κυριακής» που κυκλοφορεί.