Νέα αναμνηστικά νομίσματα για το Brexit με τη σωστή ημερομηνία

Φέρουν την επιγραφή «Ειρήνη, ευημερία και φιλία με όλα τα έθνη»


ΚΟΣΜΟΣ
7:36
26/01/2020
Νέα αναμνηστικά νομίσματα για το Brexit με τη σωστή ημερομηνία
1
loading

Μία νέα σειρά αναμνηστικών νομισμάτων για το Brexit, αξίας 50 πενών, παρουσίασε η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς η προηγούμενη παρτίδα αχρηστεύτηκε όταν άλλαξε η ημερομηνία αποχώρησής της από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Η αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα σημείο καμπής στην Ιστορία μας και αυτό το νόμισμα σηματοδοτεί το ξεκίνημα ενός νέου κεφαλαίου», τόνισε σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Οικονομικών, Σαγίντ Τζαβίντ

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, η καθυστέρηση του Brexit από τις 31 Οκτωβρίου στις 31 Ιανουαρίου είχε ως αποτέλεσμα να σταλεί στο χυτήριο η αρχική παρτίδα σχεδόν 1 εκατομμυρίων κερμάτων της μισής λίρας που επάνω είχαν χαραγμένη.

Το νέο κέρμα με τη σωστή ημερομηνία εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, φέρει την επιγραφή «Ειρήνη, ευημερία και φιλία με όλα τα έθνη» και χαραγμένη ημερομηνία Brexit την 31η Ιανουαρίου. Περίπου 3 εκατομμύρια κέρματα θα κυκλοφορήσουν σε όλη τη χώρα από την Παρασκευή, και επιπλέον 7 εκατομμύρια αργότερα μέσα στο έτος.

Η Μεγάλη Βρετανία θα εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση τα μεσάνυχτα της 31ης Ιανουαρίου. Μια μεταβατική περίοδος τότε αρχίζει, που θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020, δίνοντας χρόνο στο Λονδίνο και στις Βρυξέλλες για να διαπραγματευτούν τη μελλοντική τους σχέση.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
 1. avatar PanosGianaros

  Στην Αγγλία στήθηκε η μεγαλύτερη κομπίνα .
  Για να μην \' \' επαναστατήσουν \' \' μέσα στην Ε.Ε και διώξουν το καθεστώς
  της βασιλείας - - όπως κάναμε εμείς - - τους βάλανε να ψηφίσουν την αποχώρηση
  της χώρας τους απο την Ε.Ε. . . . !
  Τι την θέλετε την βασίλισσα και όλους τους παρατρεχάμενους ;
  Αυτή είναι το πρόβλημα . . . !

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει