Ευρωπαϊκή Ένωση: Απαράδεκτες οι επιθέσεις του συριακού καθεστώτος στην Ιντλίμπ

«Για άλλη μια φορά μια κατάπαυση του πυρός παραβιάστηκε»


ΚΟΣΜΟΣ
23:20
23/01/2020
Ευρωπαϊκή Ένωση: Απαράδεκτες οι επιθέσεις του συριακού καθεστώτος στην Ιντλίμπ
4
loading

Η Ευρωπαϊκή Ένωση χαρακτήρισε σήμερα «απαράδεκτη» την επανάληψη της επίθεσης του συριακού καθεστώτος και των συμμάχων του εναντίον της περιοχής της Ιντλίμπ, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, και απαίτησε τον τερματισμό των αεροπορικών επιδρομών.

«Για άλλη μια φορά μια κατάπαυση του πυρός παραβιάστηκε», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ζοζέπ Μπορέλ, επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Μια κατάπαυση του πυρός που ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο από τη Μόσχα, σύμμαχο του συριακού καθεστώτος, και την Άγκυρα, που υποστηρίζει ορισμένες ομάδες ανταρτών, έμεινε νεκρό γράμμα.

«Η επανάληψη της επίθεσης στην Ιντλίμπ, περιλαμβανομένων επαναλαμβανόμενων αεροπορικών πληγμάτων και βομβαρδισμών με στόχο αμάχους, είναι απαράδεκτη και πρέπει να σταματήσει», είπε.

«Η ΕΕ θα διατηρήσει τις κυρώσεις εναντίον του καθεστώτος (του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ) όσο οι βάναυσες αυτές επιθέσεις θα συνεχίζονται», προειδοποίησε.

«Τα αεροπορικά πλήγματα του συριακού καθεστώτος και των υποστηρικτών του στη βορειοδυτική Συρία σκότωσαν τουλάχιστον 35 ανθρώπους, εκ των οποίων πολλοί άμαχοι, γυναίκες και παιδιά τις τελευταίες ημέρες και περισσότεροι από 350.000 άμαχοι εκτοπίστηκαν μόνο τον προηγούμενο μήνα», είπε.

Η ΕΕ θεωρεί πως είναι «απόλυτη ανάγκη να διασφαλιστεί ταχεία, ασφαλής και ανεμπόδιστη πρόσβαση στις ανθρωπιστικές οργανώσεις, προκειμένου να μπορέσουν να προωθήσουν την ανθρωπιστική βοήθεια σε όλους τους αμάχους που την έχουν ανάγκη».

«Οι "ανθρωπιστικοί διάδρομοι" δεν μπορούν να υποκαθιστούν τον πλήρη σεβασμό του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου», υπογράμμισε ωστόσο ο εκπρόσωπος.

«Η παρουσία οργανώσεων που περιλαμβάνονται στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων των Ηνωμένων Εθνών στην Ιντλίμπ είναι ένα θέμα που προκαλεί ανησυχία σε όλους. Η μάχη εναντίον των οργανώσεων αυτών, όπως επιτρέπεται από τα Ηνωμένα Έθνη, δεν επιτρέπει ωστόσο να αγνοηθεί το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο», πρόσθεσε.

Η συνέχιση των εχθροπραξιών στην Ιντλίμπ κινδυνεύει να καταστρέψει την ελπίδα «μιας επίλυσης μέσω διαπραγματεύσεων της σύγκρουσης, που είναι ο μοναδικός δυνατός δρόμος», κατέληξε.

Η σύγκρουση στη Συρία, που ξέσπασε τον Μάρτιο του 2011 με την καταστολή των διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας από τη Δαμασκό, έχει προκαλέσει περισσότερους από 380.000 θανάτους, εκ των οποίων τουλάχιστον 115.000 άμαχοι, και εκατομμύρια εκτοπισμένους και πρόσφυγες.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Unexpected Opponent

  Eυρωπαικη Eνωση : To άντρο των δ ι ε θ ν ω ν N τ α β α τ ζ η δ ω ν , Ζ η τ ε ι Eυρωστρατο για τη B ι α ι η κ α τ α σ τ ο λ η των A ν τ ι φ ρ ο ν ο υ ν τ ω ν , π ρ ο ω θ ε ι το κ ι ν α ι δ ι σ μ ο , την ε υ θ α ν α σ ι α , το σ ο δ ο μ ι σ μ ο , τη κ τ η ν ο β α σ ι α , είναι π ε ρ ι σ σ ο τ ε ρ ο A π α ν θ ρ ω π η από ότι πιστεύαμε . B o θ ρ ο ς T ε ρ α σ τ ι ω ν διαστάσεων γ ε μ α τ ο ς μ ε [...].

 2. avatar Unexpected Opponent

  Bιβλιο με τίτλο Al kaida , το π α γ κ ο σ μ ι ο δίκτυο του T ρ ο μ ο υ , των εκδόσεων Σύγχρονοι Ορίζοντες .

 3. avatar Ευρωπαϊκή Ένωση: Απαράδεκτες οι επιθέσεις του συριακού καθεστώτος στην Ιντλίμπ

  Το Συριακο κράτος είναι \"καθεστώς\" ?!?!?! Το καθεστώς στην Συριακη Ίντλιπ που διέμενε ο Αλ Μπακνταντι , που όλοι οι μαχητές είναι Ισλαμόσυμμοριτες του ISIS και της Al NUSRA που αιματοκύλισαν την Ευρωπη και είναι υπό την κατοχή της Τουρκίας τι είναι ?????. Αρε Μπατακλαν που σας χρειάζεται.

  1. avatar Unexpected Opponent

   To ISIS είναι δημιούργημα των Aμερικανων g a n g s t e r s , α λ λ α στις περιοχές εκεινες εθεάθησαν επίσης μ ι σ θ ο φ ο ρ ο ι Eυρωπαικων χωρών . Oι δ ι ε θ ν ε ι ς [...] είναι π α ν τ α χ ο υ παρόντες .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει