Στελέχη των Χριστιανοδημοκρατών της Άνγκελα Μέρκελ και των Σοσιαλδημοκρατών του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ έχουν αρχίσει να αφήνουν με δηλώσεις τους να εννοηθεί ότι υπάρχουν σημεία επαφής ώστε να υπάρξει συμφωνία για τη δημιουργία κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού.

Και για τις δύο πλευρές, το βασικό σημείο αιχμής είναι το υπουργείο Οικονομικών, καθώς και οι δύο πλευρές φαίνεται να το διεκδικούν.

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι Σοσιαλδημοκράτες κλίνουν υπέρ της συμμετοχής τους στην κυβέρνηση της Μέρκελ, καθώς θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορούν να περνούν κάποιες θέσεις τους στην κυβερνητική πολιτική σε σχέση με το να βρίσκονται στην αντιπολίτευση.

Πάντως, δεν είναι λίγοι οι πολιτικοί αναλυτές που εκτιμούν ότι οι διαπραγματεύσεις μπορεί να διαρκέσουν έως το Δεκέμβριο.

Πριν από λίγο, το μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ, Γιεργκ Άσμουσεν, ζήτησε να σχηματιστεί γρήγορα νέα κυβέρνηση και τάχθηκε υπέρ της θέσπισης κατώτατου ημερομίσθιου.

Σημειώνεται ότι ο κ. Άσμουσεν φέρεται ως ένας από τους υποψηφίους για την θέση του υπουργού Οικονομικών σε μια κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού.