Η αποκάλυψη για την ερωτική ζωή του Τζορτζ Όργουελ που προκαλεί έκπληξη

Η σύζυγός του ήθελε ο συγγραφέας να κάνει έρωτα με πρώην του, για να τον «κρατάει χαρούμενο»


ΚΟΣΜΟΣ
15:02
20/01/2020
Η αποκάλυψη για την ερωτική ζωή του Τζορτζ Όργουελ που προκαλεί έκπληξη
2
loading

Η πρώτη σύζυγος του Τζορτζ Όργουελ ήθελε ο διάσημος συγγραφέας να κάνει έρωτα με μια πρώην του δύο φορές τον χρόνο «προκειμένου να τον κρατάει χαρούμενο στη "μακρά και οδυνηρή ζωή του"», αποκαλύπτουν νέες επιστολές που ήρθαν στη δημοσιότητα.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, μία δέσμη από περίπου 30 επιστολές που αποκαλύφθηκαν, περιέχουν συζητήσεις μεταξύ του Όργουελ και της ερωμένης του Brenda Salkeld.

Τα γράμματα, που αγοράστηκαν από τον γιο του διάσημου συγγραφέα Richard Blair, θα δοθούν σε ένα αρχείο στο Λονδίνο και οι βιογράφοι υποστηρίζουν ότι το περιεχόμενό τους μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που κατανοούμε τον Όργουελ.

Ο δημιουργός της «Φάρμας των ζώων» και του «1984» έγραψε ένα σημείωμα στην Salkeld την ημέρα μετά τον πρώτο γάμο του και συνέχισε να της γράφει μέχρι το 1949, κάποιες ημέρες μετά τον δεύτερο γάμο του.

Ο Όργουελ παντρεύτηκε την Eileen O'Shaughnessy το 1936 και ο γάμος κράτησε μέχρι το 1945. Παντρεύτηκε τη δεύτερη σύζυγό του Sonia Brownell το 1949, πέθανε όμως μερικές εβδομάδες αργότερα.

Σύμφωνα με τους Times, μια επιστολή που γράφτηκε από τον Όργουελ 4 χρόνια μετά το γάμο του με την Eileen, ανέφερε ότι εκείνη κατανοούσε τις ανάγκες του και ήθελε ο σύζυγός της να έχει σεξουαλικές επαφές με την Salkeld.

«Επιθυμούσε να κοιμάμαι μαζί σου περίπου 2 φορές τον χρόνο, απλώς για να με κρατάει χαρούμενο» γράφει στην επιστολή.

Τα γράμματα μεταξύ του Βρετανού συγγραφέα και της Salkeld δείχνουν πώς τη χρησιμοποιούσε για να συζητάει τις ιδέες του.

Η αποκάλυψη των επιστολών έρχεται μήνες αφού γράμματα μεταξύ του Όργουελ και της Eleanor Jaques ήρθαν στην επιφάνεια. Ο γιος του δήλωσε τότε ότι αγόρασε όλες τις επιστολές από τους απόγονους των παραληπτριών και ότι θα τις δωρίσει στο University College του Λονδίνου, που φιλοξενεί το αρχείο του συγγραφέα.

Ο Blair ανέφερε ότι είναι σαφές πως οι γυναίκες είχαν μεγάλη επίδραση στον πατέρα του.

Ο Όργουελ πέθανε τον Ιανουάριο του 1950 και η αλληλογραφία είχε συνεχιστεί μέχρι τον Σεπτέμβριο πριν από τον θάνατό του.

Είχε πει στην Salkeld ότι θα παντρευόταν ξανά, αυτή τη φορά με την Brownell, και θεωρούσε ότι θα την «εξέπληττε» εξαιτίας της «κατάστασης της υγείας του».

Ο Blair προσέθεσε ότι οι επιστολές ήταν γραμμένες σε ιδιαιτέρως προσωπικό ύφος και ότι υπονοούσαν πως υπήρχε «φυσική επαφή μεταξύ τους κάποιες φορές».

Είπε μάλιστα ότι στον πατέρα του άρεσαν οι γυναίκες με «ισχυρό χαρακτήρα» και ότι τον έλκυε σε εκείνες.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar Γιώργος Καραγεωργίου

  Μάθετε να το γράφετε σωστά το ρημάδι: δεν είναι "University College του Λονδίνου", είναι ή "University College London" ή "UCL". Είναι το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο στην Αγγλία, δεν μπορεί να τον σκοτώνετε τον τίτλο συνεχώς. Είναι σαν να λέτε το ΕΜΠ, Εθνικό Πολυτεχνείο του Μετσόβου.

 2. avatar criskalts

  χαχα
  [...]
  ο Γιωργάκης ανεβαίνει...
  Πάντως η δεύτερη κυρά του Τζορτζ απεδείχθη φαρμακοτέτοια!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει