Οι απεργοί στη Γαλλία απέκλεισαν το μουσείο του Λούβρου

«Οι τουρίστες μαζί μας» φώναζαν και ζητούσαν την αλληλεγγύη τους


ΚΟΣΜΟΣ
15:48
17/01/2020
Οι απεργοί στη Γαλλία απέκλεισαν το μουσείο του Λούβρου
loading

Το μουσείο με τους περισσότερους επισκέπτες στον κόσμο, αυτό του Λούβρου, απέκλεισαν μέλη συνδικαλιστικών οργανώσεων που διαμαρτύρονται για τη μεταρρύθμιση των συντάξεων, την οποία προωθεί η κυβέρνηση Μακρόν στη Γαλλία.

Γύρω στους 100 διαδηλωτές μπλόκαραν την είσοδο της Πυραμίδας με σημαίες και φώναζαν «θα φτάσουμε μέχρι τη σύνταξη» και «οι τουρίστες μαζί μας», ζητώντας από τους επισκέπτες να δείξουν αλληλεγγύη.

Όμως, οι επισκέπτες, πολλοί από τους οποίους έχουν ταξιδέψει στη γαλλική πρωτεύουσα από το εξωτερικό, δεν έδειξαν την απαιτούμενη κατανόηση και εκδήλωσαν την οργή τους κατά των απεργών.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι Αρχές του μουσείου ανακοίνωσαν ότι οι κάτοχοι εισιτηρίων θα αποζημιωθούν, ενώ δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο οι πόρτες να ανοίξουν το απόγευμα, υπό τον όρο ότι οι συνδικαλιστές θα σταματήσουν τον αποκλεισμό.

Το Λούβρο δέχθηκε τον περασμένο χρόνο 9,6 εκατομμύρια επισκέπτες, κατά τι λιγότερους από τα 10,2 εκατομμύρια του 2018, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει