Τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν πάνω στον Κιμ Γιονγκ Ουν, τον μικρότερο γιο του βορειοκορεάτη ηγέτη που θα τον διαδεχτεί. Ο Κιμ Γιονγκ Ιλ όμως έχει ακόμα δύο γιους, από διαφορετική μητέρα όπως λένε οι πληροφορίες. Ο ένας εξ αυτών είναι ο Κιμ Γιονγκ Ναμ.

Ο μεγαλύτερος γιος ζει στην Κίνα και ξεκαθάρισε πως δεν έχει κανένα ενδιαφέρον να ηγηθεί της Βόρειας Κορέας. Αντιτίθεται στην ιδέα διαδοχής του πατέρα του, είπε, αλλά εύχεται τα καλύτερα στον αδελφό του.

«Προσωπικά, είμαι κατά της δυναστικής διαδοχής τρίτης γενιάς», δήλωσε. «Θέλω ο αδελφός μου να κάνει το καλύτερο για τον λαό της Βόρειας Κορέας,
για την ευημερία του. Είμαι έτοιμος να βοηθήσω τον αδελφό μου
οποιαδήποτε στιγμή στο εξωτερικό αν με χρειαστεί», πρόσθεσε.

Ο εύσωμος μεγαλύτερος γιος του ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ιλ θεωρείται ότι έχει χάσει την εύνοια του πατέρα του, ειδικά από τότε που εκδιώχθηκε από την Ιαπωνία με την υποψία ότι προσπάθησε να εισέλθει στη χώρα με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα για να πάει στην Ντίσνεϊλαντ του Τόκιο.

Ο Γιονγκ Ναμ λέγεται ότι είναι 39 ετών- είναι εντυπωσιακό πόσο «θολές» είναι όλες οι πληροφορίες σχετικά με τα μέλη της οικογένειας που ηγείται της Βόρειας Κορέας- απάντησε σε ερωτήσεις στα κορεατικά και σχεδόν σε άπταιστα αγγλικά. Θεωρείται γιος μίας ηθοποιού που πέθανε στη Μόσχα. Η μητέρα των δύο αδελφών του, ανάμεσά τους και του νεότερου Γιονγκ Ουν, ήταν χορεύτρια.